dilluns, de setembre 25, 2006

 

La CUP exigeix la preservació de Can Sisternes

Aturem el creixement especulatiu i la destrucció del patrimoni arquitectònic de la ciutat!

Can Sisternes és un edifici catalogat ubicat al carrer de Sant Simó 17 de Mataró. El maig de 2005, el govern municipal (PSC-ICV-ERC) va decidir, segons les seves paraules, autoritzar el projecte de “restauració i reconstrucció” de l’edifici, amb la finalitat d’aixecar-hi pisos.

Momentàniament, els plans especulatius han estat aturats, gràcies a la intervenció de persones sensibles, associacions veïnals i col·lectius socials. La pressió ciudadana va forçar el Consell de Municipal de Patrimoni a sotmetre el projecte de Can Sisternes al dictamen de la Generalitat. Ara, la Direcció de Patrimoni Cultural ha resolt desestimar el projecte de l’Ajuntament considerant que representa una “descatalogació” de facto, alhora que demana a l’Ajuntament que per continuar-lo endavant tramiti la seva descatalogació formal.

La CUP desaprovem la possibilitat que la Comissió Municipal de Patrimoni descatalogui Can Sisternes com a patrimoni arquitectònic i històric. En aquest sentit, denunciarem qualsevol opció que permeti la construcció de pisos.

Entenem que l’Ajuntament de Mataró ha de vetllar per la preservació del patrimoni arquitectònic de la ciutat i no cedir als interessos especulatius. Però en comptes d’ésser un contrapès, l’Ajuntament de Mataró s’ha destapat com a un trampolí dels especuladors. Lamentem la manca de sensibilitat amb què actua el regidor d’urbanisme, Sr. Arcadi Vilert, que en els darrers tres anys ha impulsat una política de densificació urbana que ha comportat l’enderroc sistemàtic centenars d’edificis singulars i cases de cós, que tot i no estar catalogats, tenen un indubtable valor històric, paisatgístic i turístic.

Si el govern de Mataró no respecta ni tan sols els edificis catalogats, com és el cas de Can Sisternes, què no acabaran fent amb la resta del nostre patrimoni arquitectònic?

La cirurgia urbana que s’està duent a terme a Mataró, està densificant els barris, els està despersonalitzant i els està lliurant als interessos del consumisme i de l’especulació.

Per tot plegat, la CUP emplaça a la mobilització ciutadana, perquè és, ara per ara, l’única garantia per aturar el creixement especulatiu i millorar la nostra qualitat de vida.

 

BONES NOTÍCIES: Patrimoni Cultural avala la preservació de Can Sisternes

Com recordareu El PSUC Viu, farà prop d’un any va alertar a la opinió pública i va denunciar els intents que s’estaven preparant per enderrocar un dels últims béns patrimonials que resten en la nostra ciutat, ens referim al Casal de Can Sisternes, del carrer Sant Simó, núm. 17.

Aquesta denúncia volia fer veure a l’actual equip de govern municipal de que vigilaríem de molt a prop la seva actuació i a més alertar els ciutadans de Mataró perquè fessin seva aquesta reivindicació.

Efectivament, això fa afavorir que la reunió del Consell de Patrimoni Local feta amb posterioritat a la nostra denúncia de 25 de novembre de 2005, alguns membres d’aquest Consell pressionessin per a demanar un informe al Consell de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, i així de passada en tot cas, tindrien la cobertura d’aquesta institució davant possibles crítiques dels ciutadans. Hem de fer constància que no tots els membres del Consell tenien la mateixa voluntat i que els responsables polítics eren els menys entusiastes.

Així mateix la Federació de l’Associació de Veïns de Mataró, a la qual se vi la comunicar per part del Psuc Viu la importància del que estava intentant l’Ajuntament, davant aquest comunicat va emplaçar a l’Associació de Veïns de Mataró Centre per a que es posicionéssin sobre el tema, i efectivament, jugant el paper que li correspon com a associació que vetlla pels interessos i drets dels ciutadans del seu àmbit, aquesta associació va dirigir un escrit a l’alcalde demanant, no sols el manteniment de l’edifici, sinó també, com havia demanat el Psuc Viu, que un edifici d’aquestes característiques era imperdonable que no formés part del patrimoni municipal i es malmetés en ares de l’especulació urbana que tant estem patint.

El Psuc Viu va comunicar a la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat que esperàvem d’aquest departament que estiguessin a la alçada de les circumstàncies i que defensessin els interessos culturals del nostre país i que no cedissin a les pressions que de sotamà li deurien fer, tant els promotors, per mitjà dels seus tècnics per tirar endavant amb el seu projecte, com l’administració local de Mataró que si aquest prosperava no es trobaria amb la tessitura d’haver d’assumir l’adquisició del Casal.

La Bona Notícia que encapçala aquest comunicat és que la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat ens ha fet arribar un escrit en que se’ns posa en coneixement que s’ha rebutjat el projecte presentat de restauració i reconstrucció de Can Sisternes, ja que l’esmentat projecte “comporta la descatalogació tàcita de l’edifici”.

Això posa fre, de moment, als intents dels promotors i crea moltes dificultats per tirar-ho endavant ja que implicaria que l’Ajuntament descatalogués l’edifici, i no creiem que gosin a fer aquesta barbaritat.

De totes maneres, hem de continuar pressionant, no sols per a que no se’ls hi passi pel cap barbaritat sino a més per a que, com dèiem és imprescindible que aquest edifici formi part del patrimoni de tots els ciutadans de Mataró rescatant-lo de l’especulació urbanística.

Continuarem defensant els interessos dels ciutadans.


Mataró, 20 de setembre de 2006. (Comitè Comarcal PSUC Viu de Mataró)

diumenge, de setembre 24, 2006

 

Taverna Atzucac > programació d'octubre i novembre

FESTA FINAL D’ESTIU
a partir de les 0:00h
Dissabte 30 de setembre PD תּ [Música de festa]

PUNXA DISCOS
a partir de les 0:00h

OCTUBRE
Divendres 6 PD FOLRE O MANILLES [Punkinder sorpresa]
Dissabte 7 PD FOTLIFOC [Sons de lluita]
Dimecres 11 PD תּ [Música de festa]
Dijous 12 PD SETRILL [So gastronòmic]
Dissabte 14 PD PALO [Àcid techno]
Divendres 20 PD ATZUCAC [Música de la casa]
Dissabte 21 PD תּ [Música de festa]
Divendres 27 PD ALPARGATERU [Freak&do]
Dissabte 28 PD ATZUCAC [Música de la casa]

NOVEMBRE
Divendres 3 PD FOLRE O MANILLES [Punkinder sorpresa]
Dissabte 4 PD FOTLIFOC [Sons de lluita]
Divendres 10 PD ATZUCAC [Música de la casa]
Dissabte 11 PD תּ [Música de festa]
Divendres 17 PD ATZUCAC [Música de la casa]
Dissabte18 PD BARRUT [Gresca catalana]
Divendres 24 PD SETRILL [So gastronòmic]
Dissabte 25 PD תּ [Música de festa]

CONCERTS
a partir de les 22:00 h

OCTUBRE
Dissabte 21 2/4 DE LLUNA [Poesia musicada]

NOVEMBRE
Dissabte 18 EL BELDA I EL CONJUT BADABADOC [Èxits catalans a ritme caribeny]
Taverna Atzucac

dijous, de setembre 21, 2006

 

La cultura no és cap negoci. No a l'externalització de l'Aula de Teatre

Us adjuntem el comunicat en què la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró denuncia la privatització de la gestió de l'Aula de Teatre:

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, Sr. Jaume Graupera, ha decidit desprendre’s de la gestió de l’Aula de Teatre i privatitzar-la. Per tant, a partir d’ara, aquest servei municipal vinculat al Patronat Municipal de Cultura serà explotat per una empresa.

Des de la CUP de Mataró desaprovem l’externalització de l’Aula de Teatre i davant l’actuació neoliberal del Patronat Municipal de Cultura ens preguntem: on són les polítiques d’esquerres que va prometre ICV?La CUP considera que la gestió cultural és un afer públic, per tant la privatització de la gestió de l’Aula de Teatre és una actuació que perjudica a tota la ciutadania.

Amb aquesta decisió, el govern tripartit de Mataró (PSC-ICV-ERC), ha tornat a posar de relleu que només entén la cultura des de criteris de rendibilitat empresarial. Finalment, lamentem que una empresa cooperativa de la ciutat s’hagi involucrat en l'obscur procés d’externalització de l’Aula de Teatre, la qual cosa la situa lluny dels plantejaments transformadors del cooperativisme.

dissabte, de setembre 16, 2006

 

Solidaritat internacionalista: “Guaraní, llengua oficial del Mercosur”

DEMANEM LA FI DE “L’APARTHEID LINGÜÍSTIC” PARAGUAIÀ: DESPRÉS DE DOS-CENTS ANYS DE DISCRIMINACIÓ, JA N’HI HA PROU!

Fa un mes la societat civil paraguaiana demanava a la classe política paraguaiana que assumís les responsabilitats i que acabés amb la vergonya i la ignomínia del sistema “d’APARTHEID LINGÜÍSTIC” que ha dominat al Paraguai, en l’Administració estatal, els mitjans de comunicació, el sistema jurídic, l’educació, la vida econòmica, la cultura, etc., durant els 195 anys de vida nacional independent (1811-2006), amb la qual cosa s’ha exclòs de la cultura, l’educació i la veritable participació social i política a la població de llengua primera guaraní i, molt especialment, a la població monolingüe de llengua guaraní. (D’acord amb el Cens Nacional de Població i Habitatges de Paraguai, any 2002, el 59 per cent (!) de totes les llars paraguaianes eren de llengua guaraní.)

Un mes més tard de la nostra petició, la classe política paraguaiana no ha donat cap resposta sobre el procés que seguirà l’Estat Paraguaià per desmantellar el sistema “d’apartheid lingüístic” que ha dominat al Paraguai durant dos segles. I la comunitat internacional tampoc ha manifestat públicament les mesures de pressió o les sancions que imposarà a l’Estat Paraguaià per vulnerar greument durant dos-cents anys els drets humans més bàsics, els drets lingüístics, de la població de llengua guaraní.

Exigim respostes!

I continuarem exigint-les!

La raó i la set de justícia ens emparen!

Signen,

Moviment d'Educadors Jekupytyrâ, Perla Alvarez Britez
jekupytyra@gmail.com
Moviment Camperol Paraguaià, Fermín Bobadilla
info@okaraygua-paraguai.org
mcp@highway.com.py
www.okaraygua-paraguai.org
Coordinadora de Productors Agrícoles de San Pedro Norte, Ernesto Benítez
Partit Convergència Popular Socialista, Belarmino Balbuena
pcps@highway.com.py
Fundació Yvy Marâe’ÿ, Miguel Angel Verón G.
yvymaraey.fundacion@gmail.com
Ateneu de Llengua i Cultura Guaraní, David A. Galeano O.
ateneo@telesurf.com.py
www.ateneoguarani.edu.py
Organització Nacional d'Aborígens Independents, Mario Rivarola
Ñe'êeta rekávo Aty - Organización por el Multilingüismo
nra-om@nra-paraguai.org


Asuncion, 31 d’agost de 2006

Per donar suport a la Campanya “Guaraní, llengua oficial del Mercosur”, podeu adreçar correus electrònics de queixa a:

Excelentísimo Señor Nicanor Duarte Frutos
President de la República del Paraguai
secretariadecomunicaciones@presidencia.gov.py
webmaster@presidencia.gov.py

Excelentísimo Señor Ing. Luis Alberto Castiglioni
Vicepresidente de la República del Paraguay

*"Honorable Cámara de Diputados" del Paraguai*

Diputado Nacional Víctor Alcides Bogado González
Presidente
victorbogado@diputados.gov.py

Diputado Nacional Carlos Nelson Chávez Arguello
Vicepresidente 1º
cnchavez@diputados.gov.py

Diputado Nacional Lino M. Agüero Cantero
Vicepresidente 2º
lmaguero@diputados.gov.py

Dip. E. Zacarías Vera Cárdenas
Secretario parlamentario
ezvera@diputados.gov.py

Dip. Atilio Penayo Ortega
Secretario parlamentario
apenayo@diputados.gov.py

Dip. Mario Alberto Coronel Paredes
Secretario parlamentario
macoronel@diputados.gov.py

*"Honorable Cámara de Senadores" del Paraguai*

Senador Enrique González Quintana
Presidente
gquintana@senado.gov.py

Senador Armando Vicente Espínola Wiezell
Vicepresidente 1º
aespinola@senado.gov.py

Senadora Ana María Juanita Mendoza de Acha
Vicepresidente 2º
amendoza@senado.gov.py

Senador Jorge Antonio Oviedo Matto
Secretario parlamentario
joviedo@senado.gov.py

Senador Candido Carmelo Vera Bejarano
Secretario parlamentario
vbejarano@senado.gov.py

Senador Arsenio Ocampos Velázquez
Secretario parlamentario
aocampos@senado.gov.py

*Partits polítics de Paraguai*

ANR (Asociación Nacional Republicana - Partido Colorado)
PDC (Partido Demócrata Cristiano)
PEN (Partido Encuentro Nacional)
PLRA (Partido Liberal Radical Auténtico)
PPQ (Partido Patria Querida)
PPS (Partido País Solidario)
PRF (Partido Revolucionario Febrerista)

*Human Rights Watch*

Estats Units
New York
hrwnyc@hrw.org

Estats Units
Washington, D.C.
hrwdc@hrw.org

Regne Unit
London
hrwatchuk@gn.apc.org

Bèlgica
Brussel·les
hrwatcheu@gn.apc.org

dimecres, de setembre 13, 2006

 

No enganyeu el jovent!

Davant l’anomenat “Programa de Dinamització Juvenil a l’Espai Públic” implantat a Mataró, la CUP exigeix més recuros públics, participació no tutelada, accés a tots els equipaments i menys control social per part de les institucions.

Per a la CUP de Mataró és important combatre l’exclusió social i afavorir la cohesió ciutadana amb polítiques que fomentin la participació. Ara bé, entenem que el Programa de Dinamització Juvenil a l’Espai Públic, impulsat per la Diputació de Barcelona, no resoldrà cap de les mancances i reivindicacions del jovent de Mataró.

Diuen que l’objectiu del pla és “recuperar i reconèixer l'espai obert com un espai de socialització, aprenentatge i capacitació pels joves”. Però, a la pràctica, les demandes manifestades per la gent jove del barri i per la resta de joves de la ciutat queden en un segon pla i es veuran limitades al desplegament de “monitors de carrer” al barri de Pla d’en Boet.

El regidor de Joventut, Ivan Pera, s’ha fet la foto i, amb aquest gest, el tripartit de Mataró (PSC-ICV-ERC) evidencia la seva manca de polítiques destinades a la joventut. La seva visió es limita a una qüestió d’ordre públic, “controlar els i les joves perquè no fumin porros” amb uns monitors que arribaran allí on no pot arribar-hi la policia municipal.

La CUP considera que la política de joventut de l’Ajuntament de Mataró és un fracàs estrepitós, perquè es fa al marge del jovent i de les poques entitats juvenils organitzades que treballen a la ciutat. La privatització de l’espai públic i del lleure, que tant defensen els nostres polítics locals, són una barrera que impedeix al jovent expressar-se, manifestar-se i organitzar-se per plantar als problemes reals: exclusió social, preus dels habitatges, precarietat laboral, sexisme, espanyolització, etc.

En comptes de “monitors de carrer” per dinamitzar l’espai públic, el senyor Ivan Pera hauria d’escoltar més a les entitats juvenils, que li han demanat coses tan simples com instal·lar cartelleres públiques o poder usar els equipaments municipals sense pagar peatge.

 

Hackiluro: "experimenta la llibertat!"

Els dies 13, 14 i 15 d'octubre del 2006 s'organitzarà el Hackiluro, al CSOA La Fibra de Mataró, amb lema: Experimenta la Llibertat !

S'anomena Hackmeeting. El hackmeeting és una trobada lliure i autogestionada que gira entorn de les noves tecnologies, les seves implicacions socials, la lliure circulació de sabers i tècniques, la privadesa, la creació col·lectiva, el conflicte telemàtic i molt més. Aquest esdeveniment es caracteritza a més per no fer distinció entre organitzadors i assistents.

Els
hackmeetings són esdeveniments autorganitzats/desorganitzats on socialitzar el coneixement i intercanviar experiències de tot tipus. NO són una party; NO hi ha organitzadors ni convidats, està obert a qui hi vulgui participar, és dinàmic per definició. Cada lloc en el qual es celebra ho fa únic i hi ha moltes maneres de viure'l i de concebre'l.

Es componen de conferències, tallers, taules rodones i altres activitats; tot això des de la base de la filosofia de el
programari lliure i la lliure circulació del coneixement. També la defensa dels ciberdrets, la creativitat o la implicació de la tecnologia en els moviments socials, tenen un lloc rellevant en aquest tipus de reunions.

El motor per a la coordinació, discussió i organització del Hackmeeting consta de: aquest
wiki, el qual es va editant sobre la marxa; una llista de correu i un canal de (#hackmeeting) IRC (xat) en el servidor irc.freenode.org.


El hackmeeting s'està realitzant des de l'any 2000. S'han celebrat edicions anuals a Barcelona, Leioa(Bilbao), Madrid, Iruña, Sevilla i Es Mercadal(Menorca).

Aquest cop toca a Mataró i l'anomenarem Hackiluro. Per això tenim una gran feinada per fer entre tots.

Us donem un llistat de les diferents feines que ens calen fer en aquests moments per poder tirar endavant aquesta trobada-congrés-reunió-tallers:

1. Ens falten taules i cadires. Si en trobes, en tens, o saps d'on treure'n, ja ho saps.
2. Ens cal gent per posar a punt el CSOA: Netejar, instal·lació elèctrica, instal·lació d'aigua, ... Anirem fent jornades de curro per poder-ho anar fent.
3. Ens calen dipòsits d'aigua grans. Per poder acumular l'aigua de la pluja. Si saps on trobar-ne ...
4. Cal fer una instal·lació de xarxa d'ordinadors, tant per cable com per sensefils. També les jornades de curro.
5. Ens cal gent per què treballi a la barra i a la cuina durant els dies que duri el hackmeeting.
6. Estàs convidat a participar fent una xerrada en el hackmeeting, per fer-la cal que segueixis aquest
guió.
7. Ens falta la teva participació en aquest projecte perquè no només aprenguis a hackejar el teu ordinador, si no perquè hackegis la teva propia ment.

Per tot això, convoquem a tot interessat a l'assemblea que es farà al CSOA la Fibra el diumenge 17 de setembre a dos quarts de sis de la tarda (17:30). Organitzarem dies de curro, feines, ...

Reenvia aquesta informació a tanta gent com sàpigues!

Vinga,

Salut i desobediència!

CSOA La Fibra

dilluns, de setembre 11, 2006

 

La CUP carrega contra el tripartit de Mataró en el parlament de l'ofrena floral de l'11 de setembre

L'11 de setembre al matí, els i les representants de la CUP de Mataró han acudit a l'acte de l'ofrena floral al monument de Rafael de Casanova de la ciutat. Després de les intervencions d'entitats servils i clientelars del govern municipal, la CUP ha fet la seva ofrena i ha realitzat una sonada intervenció. A continuació us reproduïm el text llegit per un representant de la CUP:

Parlament de l’Onze de Setembre
de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró

Bon dia a tothom!

La CUP, l’esquerra independentista a Mataró, no hem vingut aquí a celebrar res. Som aquí per honorar i retre homenatge als patriotes catalans, als defensors de la terra i per commemorar que l’11 de setembre de 1714 el nostre poble fou ocupat militarment i que des d’aleshores, els catalans i les catalanes hem lluitat per recuperar la sobirania nacional que ens van robar.

L’11 de setembre és una diada de lluita, de reafirmació nacional, perquè els catalans i les catalanes no som espanyols.

Sentim vergonya d’aquells partits polítics i sindicats que avui porten flors, però que fa uns mesos van decidir enterrar els Països Catalans en l’Espanya de les Autonomies. Amb els estatuts d’autonomia, els catalans i les catalanes seguim sense tenir la clau de casa, seguim sense els nostres euros. Ni diners, ni sobirania.

Sense sobirania seguim sent una regió d’Espanya.
Sense recursos, el benestar i la cohesió social estarà a mans de la caritat dels governs de Madrid.

Sentim ràbia davant del tripartit de Mataró, que s’ha pensat que Mataró és Marbella, que practica la censura amb les sancions econòmiques de l’ordenança cívica imposades als col·lectius crítics amb la seva gestió. Que externalitza i privatitza els serveis municipals i que finança l’Ajuntament amb l’especulació urbanística.

PSC-ERC-ICV s’han limitat a posar pedaços, però, què passa amb els serveis, què passa amb la mobilitat i la inceneradora, on són els centres cívics, on són les escoles, quin futur econòmic?

En definitiva, no volem viure en una ciutat suburbial ni en una regió amorfa. Si seguim lligats a Espanya, hipotecarem el territori, el benestar social i la nostra identitat lingüística i cultural.

Per tant, el futur de Mataró i dels Països Catalans passa per l’autocentrament i per avançar cap a la Independència.

Perquè som una Nació i tenim el dret a decidir: la lluita continua!

Visca la Terra!

diumenge, de setembre 10, 2006

 

Alliberament de Burriac 2006





Unes 40 persones han acudit, des d'Argentona, Mataró i Cabrera de Mar a la convocatòria d'Alliberament de Burriac, impulsada pels col·lectius de l'esquerra independentista de la comarca. S'ha hissat una senyera estelada i se n'ha desplegat una altra a la façana de la torre del castell de Burriac. Xevi Safont (CUP de Mataró) ha destacat l'èxit de la cita, que l'any que ve es repetirà, i ha recordat que els actes testimonials són importants, però no pas suficients per capgirar l'odre establert i la destrucció territorial que impera a la comarca del Maresme. En aquest sentit ha emplaçat el públic a enfortir l'independentisme impulsant candidatures a les municipals de 2007 per aconseguir veu i capacitat d'incidència als ajuntaments.

Posted by Picasa

divendres, de setembre 08, 2006

 

Polèmica destrucció de la fàbrica del carrer Gibraltar

A qui pugui interessar aquesta crònica de disbarats:

1r. La Fàbrica del carrer Gibraltar ha estat i és un espai reivindicat com equipament pels veïns i veïnes de Rocafonda des de fa anys. A la falta d'equipaments i espais en el nostre barri s'hi afegia la dada objectiva que és el barri més dens de Mataró i en conseqüència, demanàvem que en comptes de construir-hi pisos, intenció inicial de Pumsa (el caràcter i la finalitat dels quals depenia i variava del que deia el regidor o responsable de torn), es dediqués a un equipament social.

2. Fa temps es va acordar amb l'Ajuntament que aquell espai es destinaria al Casal de la Dona i que es consensuaria la destinació de la resta de la hipotètica construcció. Amb aquest acord, una part del problema estava solventat (equipament social), i l'altra, és a dir si a sobre es farien pisos o no o a que es destinaria, s'havia d'acordar de forma consensuada.

3. Mentrestant, se'ns volia donar presses per començar a desmantellar l'edifici, aduïnt que pel fet de tenir el sostre d'uralita calia l'actuació d'una empresa i professionals especialitats en aquest tipus de material, i que ara una empresa d'aquestes tenia un forat a l'agenda per fer-ho d'immediat; del contrari, s'hauria d'esperar més d'un any per fer-ho. Des de l'A.VV. i dins del Consell del Pla Integral de Rocafonda-el Palau havíem manifestat reiteradament que no es toqués res de l'edifici mentre no se'n consensués la seva destinació integral; que preferíem un recinte tancat i cobert que no pas un niu de porqueria i que això de les empreses i professionals super especialitzats no era més que una falàcia, ja que una subcontrata agafaria als ocupants de la primera patera que arribés per fer-lis fer la feina...Semblava que s'havia arribat a un acord que no es tocaria res mentre no s'acordés que hi aniria en aquell espai, però...

4. A mitja tarda d'avui 4 de setembre, uns veïns ens avisen que estan treient la teulada d'uralita de la fàbrica. Dos membres de la junta de l'A.VV. anem a les 17'50 h. a veure què passa i efectivament observem que part de la teulada ja no hi és i que dins el recinte hi ha 4 persones, i més concretament d'origen subsaharià. Ens adrecem a ells i no ens entenen ni en català ni en castellà i assenyalen cap un indret del recinte d'on apareix una altra persona "autòctona" que diu ser l'encarregat. Els hi preguntem que estan fent, qui els ha contractat, que ens ensenyin el permís d'obres,... i ens diu que els ha contractat una empresa d'enderrocs i que els permisos els tenen però no els porten a sobre. Preguntem quin material de protecció utilitzen i l'encarregat assenyala cap la seva i única mascareta que es veu per allà dins, mentre que la resta de treballadors (ja era l'hora de plegar) es segueixen netejant la pols d'amiant amb una ampolla de Font Vella. Intentem localitzar a algú de l'Ajuntament però no és possible en aquell moment. Tornem al local amb una càmera fotogràfica quan la majoria d'operaris estan fora del local i treiem alguna foto entremig de les súpliques dels treballadors subsaharians per no sortir a cap d'elles. Juntament amb aquest missatge n'adjuntem alguna, però ens en reservem d'altres.

Fins aquí el relat dels fets, del qual tothom en pot treure'n conclusions. I després de la feinada d'aquest tarda i redactar aquest missatge, em permeto una reflexió personal, així, tal com raja: una vegada més s'hipoteca i malbarata la necessària confiança entre l'administració local i el moviment veïnal d'aquest barri. La participació i el consens no són més que paraules mullades davant actuacions d'aquest tipus, moltes reunions perquè uns justifiquin els sous mentre que altres hi malgastem les poques hores de lleure. Quants anys portem amb històries semblants ? No serà hora de racionalitzar els esforços per altres vies ?.Bé per avui ja n'hi ha prou. I malgrat tot, salut que no ens falti!

Miquel Torner
A.VV.Rocafonda

 

Actes de la Plataforma per la Llengua a l'Alt Maresme

La Plataforma per la Llengua - Maresme ha estat preparant una sèrie d'actes per la Diada de Catalunya a la nostra comarca i el Correllengua, que per primera vegada serà organitzat per la Plataforma.


Si voleu col·laborar en algun d'aquests dos actes, digueu quin dia us va bé i envieu un correu electrònic a
plmaresme@plataforma–llengua.cat


RUA PER LA LLENGUA,
Arenys de Mar
Dia: 16 de setembre del 2006 amb motiu de la Diada de Catalunya.
Lloc: Calisay (Arenys de Mar)
Hora: 8:00 del vespre.
Amb la participació de grallers, Colla de diablons dels Diabòlics Anònims, bastoners... Aquesta rua acabarà a la platja amb un espectacle de foc a càrrec de la Colla del Basilisc de Mataró.

CORRELLENGUA 06’,
Canet de Mar

INTRODUCCIÓ

La Plataforma per la Llengua és una organització de la societat civil sorgida el 1993, formada per persones i entitats, que vetlla per aconseguir la plena normalització lingüística del català en tot els àmbits. L’actuació de la Plataforma passa per la cooperació de milers de voluntaris a la presentació pública de propostes, incloent la realització d’informes i programes de normalització en camps concrets. Amb línies d’actuació fins ara inèdites, s’han aconseguit èxits molt importants en matèria de normalització lingüística.

La Plataforma per la Llengua – Maresme es crea a partir de les inquietuds d’un grup de maresmencs per tal de millorar la situació de la llengua catalana al Maresme. Després d’una etapa inicial de consolidació s’han realitzat les primeres activitats, relacionades principalment en demanar una major presència de pel·lícules en català. Com a resultat d’aquestes accions, per exemple, l’ajuntament de Mataró va aprovar una moció en favor del cinema en català. En aquests moments hi ha projectada la realització d’una segona campanya que tingui per objectiu mostrar la importància de la llengua a tothom. Ensenyar que la llengua és una porta d’entrada a una cultura. Per això estem disposats i volem donar arguments a la gent de què el català és una llengua moderna i de futur, i que és la llengua d’acollida a la gent nouvinguda. Aquest element d’integració que té la llengua catalana és un valor únic i central per la cohesió de la societat catalana.

Doncs és per això, que creiem convenient potenciar el català amb actes com el del Correllengua, que aquest serà el desè any que es fa.

OBJECTIUS

Sensibilitzar sobre l’ús social i l’autoestima a través d’elements de la cultura catalana i la seva expressió popular.
Acollir lingüísticament en català a la població nouvinguda. La llengua catalana és una oportunitat que tenen per a integrar-se en la societat d’acollida. És important que tothom en sigui conscient.
Conscienciar sobre la importància de parlar català i no fer cap discriminació canviant de llengua.
Donar a conèixer a la gent de la comarca els objectius de la Plataforma per la Llengua – Maresme, i convidar-los a participar-hi.

PROGRAMA DE L’ACTE CENTRAL

Lloc: Canet de Mar, el Maresme
Dia: 14 d’octubre del 2006


Les activitats seran les següents:
+Tarda: tots els actes es faran a la Biblioteca Municipal.

Conta contes: La Llegenda de Sant Jordi
12h-L’explicarà la Cristina kristinoshkai la sessió durarà aproximadament una hora.
- Els seus contes faran reflexionar als més menuts sobre la importància de les llengües, i en contret el Català utilitzant la llegenda de Sant Jordi.


Xerrada: Identitats: Convivència o conflicte?
17h - Serà feta per Quim Gibert, psicòleg nascut a Arenys de Mar que viu a la Franja de Ponent que col·labora en diferents publicacions locals arenyenques.
Llegendes de Catalunya: L’Escalibur catalana
18:30h- Serà explicada pel Ramon Verdaguer.

Presentació de llibres: La Paraula contra el mur
19:30h "TV3 a Traïció" (Televisió de Catalunya o d'Espanya?)
- L’encarregat de fer la presentació d’aquests dos llibre serà el seu autor, Víctor Alexandre.

+Nit: aquestes activitats es faran a l’embalat.

- Grups populars
22h - Bastoners de Santa Eulàlia de Ronçana, - Diablons de Vilassar de Dalt,
- Concert
-Cesk Freixas:
- Ebri Night
- Alatac

 

La CUP suspèn un dels actes de la Diada

La CUP de Mataró ha decidit suspendre l'organització de la tertúlia "El Maresme no està en venda", prevista per dissabte 9 de setembre a les 19.00 a la plaça de Santa Maria de Mataró. La raó és que l'acte conicideix amb la presentació pública de Mataró Ràdio, un projecte en què des de la CUP s'ha treballat de valent perquè fos realitat.

La resta d'actes de la Diada Nacional segueixen vigents:

- Diumenge 10 de setembre a les 10.00 matí, caminada cap a Burriac (ens trobem al Camí del Mig -pont que porta al camí del Cros)

- Dilluns 11 de setembre a partir de les 10.00 matí, ofrena floral de la CUP al Monument de Rafael de Casanova




This page is powered by Blogger. Isn't yours?