divendres, de setembre 08, 2006

 

Actes de la Plataforma per la Llengua a l'Alt Maresme

La Plataforma per la Llengua - Maresme ha estat preparant una sèrie d'actes per la Diada de Catalunya a la nostra comarca i el Correllengua, que per primera vegada serà organitzat per la Plataforma.


Si voleu col·laborar en algun d'aquests dos actes, digueu quin dia us va bé i envieu un correu electrònic a
plmaresme@plataforma–llengua.cat


RUA PER LA LLENGUA,
Arenys de Mar
Dia: 16 de setembre del 2006 amb motiu de la Diada de Catalunya.
Lloc: Calisay (Arenys de Mar)
Hora: 8:00 del vespre.
Amb la participació de grallers, Colla de diablons dels Diabòlics Anònims, bastoners... Aquesta rua acabarà a la platja amb un espectacle de foc a càrrec de la Colla del Basilisc de Mataró.

CORRELLENGUA 06’,
Canet de Mar

INTRODUCCIÓ

La Plataforma per la Llengua és una organització de la societat civil sorgida el 1993, formada per persones i entitats, que vetlla per aconseguir la plena normalització lingüística del català en tot els àmbits. L’actuació de la Plataforma passa per la cooperació de milers de voluntaris a la presentació pública de propostes, incloent la realització d’informes i programes de normalització en camps concrets. Amb línies d’actuació fins ara inèdites, s’han aconseguit èxits molt importants en matèria de normalització lingüística.

La Plataforma per la Llengua – Maresme es crea a partir de les inquietuds d’un grup de maresmencs per tal de millorar la situació de la llengua catalana al Maresme. Després d’una etapa inicial de consolidació s’han realitzat les primeres activitats, relacionades principalment en demanar una major presència de pel·lícules en català. Com a resultat d’aquestes accions, per exemple, l’ajuntament de Mataró va aprovar una moció en favor del cinema en català. En aquests moments hi ha projectada la realització d’una segona campanya que tingui per objectiu mostrar la importància de la llengua a tothom. Ensenyar que la llengua és una porta d’entrada a una cultura. Per això estem disposats i volem donar arguments a la gent de què el català és una llengua moderna i de futur, i que és la llengua d’acollida a la gent nouvinguda. Aquest element d’integració que té la llengua catalana és un valor únic i central per la cohesió de la societat catalana.

Doncs és per això, que creiem convenient potenciar el català amb actes com el del Correllengua, que aquest serà el desè any que es fa.

OBJECTIUS

Sensibilitzar sobre l’ús social i l’autoestima a través d’elements de la cultura catalana i la seva expressió popular.
Acollir lingüísticament en català a la població nouvinguda. La llengua catalana és una oportunitat que tenen per a integrar-se en la societat d’acollida. És important que tothom en sigui conscient.
Conscienciar sobre la importància de parlar català i no fer cap discriminació canviant de llengua.
Donar a conèixer a la gent de la comarca els objectius de la Plataforma per la Llengua – Maresme, i convidar-los a participar-hi.

PROGRAMA DE L’ACTE CENTRAL

Lloc: Canet de Mar, el Maresme
Dia: 14 d’octubre del 2006


Les activitats seran les següents:
+Tarda: tots els actes es faran a la Biblioteca Municipal.

Conta contes: La Llegenda de Sant Jordi
12h-L’explicarà la Cristina kristinoshkai la sessió durarà aproximadament una hora.
- Els seus contes faran reflexionar als més menuts sobre la importància de les llengües, i en contret el Català utilitzant la llegenda de Sant Jordi.


Xerrada: Identitats: Convivència o conflicte?
17h - Serà feta per Quim Gibert, psicòleg nascut a Arenys de Mar que viu a la Franja de Ponent que col·labora en diferents publicacions locals arenyenques.
Llegendes de Catalunya: L’Escalibur catalana
18:30h- Serà explicada pel Ramon Verdaguer.

Presentació de llibres: La Paraula contra el mur
19:30h "TV3 a Traïció" (Televisió de Catalunya o d'Espanya?)
- L’encarregat de fer la presentació d’aquests dos llibre serà el seu autor, Víctor Alexandre.

+Nit: aquestes activitats es faran a l’embalat.

- Grups populars
22h - Bastoners de Santa Eulàlia de Ronçana, - Diablons de Vilassar de Dalt,
- Concert
-Cesk Freixas:
- Ebri Night
- Alatac

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?