dimecres, de setembre 13, 2006

 

No enganyeu el jovent!

Davant l’anomenat “Programa de Dinamització Juvenil a l’Espai Públic” implantat a Mataró, la CUP exigeix més recuros públics, participació no tutelada, accés a tots els equipaments i menys control social per part de les institucions.

Per a la CUP de Mataró és important combatre l’exclusió social i afavorir la cohesió ciutadana amb polítiques que fomentin la participació. Ara bé, entenem que el Programa de Dinamització Juvenil a l’Espai Públic, impulsat per la Diputació de Barcelona, no resoldrà cap de les mancances i reivindicacions del jovent de Mataró.

Diuen que l’objectiu del pla és “recuperar i reconèixer l'espai obert com un espai de socialització, aprenentatge i capacitació pels joves”. Però, a la pràctica, les demandes manifestades per la gent jove del barri i per la resta de joves de la ciutat queden en un segon pla i es veuran limitades al desplegament de “monitors de carrer” al barri de Pla d’en Boet.

El regidor de Joventut, Ivan Pera, s’ha fet la foto i, amb aquest gest, el tripartit de Mataró (PSC-ICV-ERC) evidencia la seva manca de polítiques destinades a la joventut. La seva visió es limita a una qüestió d’ordre públic, “controlar els i les joves perquè no fumin porros” amb uns monitors que arribaran allí on no pot arribar-hi la policia municipal.

La CUP considera que la política de joventut de l’Ajuntament de Mataró és un fracàs estrepitós, perquè es fa al marge del jovent i de les poques entitats juvenils organitzades que treballen a la ciutat. La privatització de l’espai públic i del lleure, que tant defensen els nostres polítics locals, són una barrera que impedeix al jovent expressar-se, manifestar-se i organitzar-se per plantar als problemes reals: exclusió social, preus dels habitatges, precarietat laboral, sexisme, espanyolització, etc.

En comptes de “monitors de carrer” per dinamitzar l’espai públic, el senyor Ivan Pera hauria d’escoltar més a les entitats juvenils, que li han demanat coses tan simples com instal·lar cartelleres públiques o poder usar els equipaments municipals sense pagar peatge.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?