dimarts, de juny 20, 2006

 

[Xerrada i debat]: Escoles bressol, menjadors escolars i casals d'estiu


La CUP de Mataró organitza una xerrada i debat sobre les escoles bressol, els menjadors escolars i els casals d'estiu, per entendre què està passant a la ciutat i per reclamar solucions que garanteixin uns serveis d'educació i lleure públics, de qualitat i a l'abast de tothom.

La xerrada es farà dijous 29 de juny a les 8 del vespre al Casal Fèlix Cucurull (c. Amàlia, 16, baix - Mataró) i comptarà amb la participació de José Luís Mataix(USTEC-STEs), Joan Josep Morales (responsable de lleure de la UGT de Catalunya, AVALOT) i David Soriano (Espai Jove I-CSC).

La CUP organitza aquesta xerrada-debat amb persones vinculades al món de l'educació infantil i del lleure, per tal de diagnosticar i posar de manifest les greus mancances existents a Mataró. Segons expliquen, s'observa amb preocupació el fet que 400 infants hagin quedat exclosos de l’oferta pública d’escola bressol. També hi ha preocupació per la mercantilització i la privatització de l’educació i del lleure. La xerrada vol servir per donar veu als educadors de l'IME, als monitors i a les entitats de lleure, perquè exposin les seves queixes i condicions laborals, que també repercuteixen en la qualitat del servei i, en definitiva, en el model de ciutat.


dijous, de juny 15, 2006

 

Crida unitària pel no



Les plataformes contràries a l'estatut demanen que el 19 de juny comenci una nova etapa
Totes les plataformes contràries a l’estatut que se sotmetrà a referèndum diumenge han fet avui una crida conjunta a votar no. Les plataformes
Pel Dret de Decidir, Diguem No, Arquitectes pel No, Sindicalistes pel No, No en el Nostre Nom, Economistes pel No i Antifranquistes pel No han dit que únicament estarien satisfetes, si el no superava el 50% dels vots, i han convocat a l’acte central pel no que es farà demà a Barcelona.

En un acte avui al migdia, els portaveus d'aquestes plataformes han fet una penúltima crida a votar no, acompanyats de personalitats com l'ex-president del Parlament, Heribert Barrera, l'actriu Montserrat Carulla i l'historiador Oriol Junqueras. Tots han dit que el nou estatut no garantia el dret de l'autodeterminació, ni un bon finançament, ni la unitat del país.

L'acte central de la campanya pel No d'aquestes plataformes es farà demà, entre les dotze del migdia i les nou del vespre, al passeig de Lluís Companys de Barcelona, sota el lema 'Construïm la senyera, construïm la nació'. Allà es farà una gran bandera amb trenta mil clavells. Ara, el moment culminant començarà a les set del vespre, quan hi passaran un centenar de personalitats a dipositar-hi el clavell i es faran els discursos de rigor. L’acte s’acabarà amb ‘Els Segadors’.
Notícia a Vilaweb

dimecres, de juny 14, 2006

 

La CUP denuncia l'actitud provocadora del PP a Mataró i demana que es declari a Acebes persona "non grata"

La presència de l’exministre i dirigent espanyolista del PP, Ángel Acebes, va servir d’excusa perquè els seguidors d’aquest partit provoquessin i alteressin la convivència ciutadana.

Les persones concentrades pacíficament davant de l’hotel NH Ciutat de Mataró, van ser objecte de llançament d’objectes, d’insults i provocacions deliberades, que han estat tergiversades per gran part de la premsa barcelonina i espanyola. Novament, s’ha pretès criminalitzar el dret a la discrepància i carregar contra l’organització de joves independentistes Maulets. El PP aplica sistemàticament el pla que ha orquestrat consistent en utilitzar la violència física contra la gent que es manifesta pacíficament per tal de fer passar els agredits com a agressors i així treure’n rèdits electorals.

Precisament, un cop s’acabà la concentració, tres militants de Maulets foren interceptats pels Mossos d’Esquadra, que els van registrar i identificar, amb una clara finalitat repressiva i intimidatòria.

La presència del l’exministre del PP, Ángel Acebes, a Mataró és un insult per a tota la ciutadania, que ja fa 3 anys es va manifestar massivament contra les aventures militars a l’Iraq, defensades per Acebes, i contra les mentides que aquest va difondre arran dels atemptats de Madrid de l’11-M. Justament, des de fa 2 anys el PP manté un litigi judicial contra dos membres de la CUP per manifestar-se contra la política militarista i les mentides del PP.

Per tot plegat, des de la CUP de Mataró, demanen:

Que l’Ajuntament de Mataró declari "non grata" la presència en actes públics de persones directament implicades amb l’ocupació militar de l’Iraq.

Que el cap dels Mossos d’Esquadra i el regidor de Seguretat, Ramon Bassas, donin explicacions per les identificacions policials efectuades a tres membres de Maulets.

Que els organismes periodístics pertinents vetllin per la veracitat de la informació donada a l’hora d’explicar els fets.

Finalment, la CUP de Mataró felicita la ciutadania per l’exemplar resposta donada a la presència d’elements provocadors i recorda que la millor manera d’aturar l’espanyolisme passa perquè el 18 de juny diguem NO a l’Estatut i encetem un procés d’Autodeterminació.

CUP de Mataró


Vídeos de la concentració i les provocacions
Vídeo 1 > El Mundo
Vídeo 2 > E-notícies

 

Mataró respon a la provocació del PP


Ahir, dimecres 13 de juny, diversos col·lectius socials i ciutadans a títol personal es van concentrar davant de l'hotel NH Ciutat de Mataró, per rebutjar la presència del provocador Ángel Acebes, que venia a postular l'espanyolitat de Catalunya.

Alguns elements del Partit Policial (PP) van intentar agredir els manifestants amb els bastons de les banderes i malgrat la tensió generada la cosa no va anar més enllà. Tot i així, els Mossos d'Esquadra van identificar a tres militants de Maulets, amb una clara intencionalitat repressiva. Trobareu més informació la trobareu a la crònica partidista del Capgròs, que obvia la presència de l'esquerra independentista a la concentració.

Comunicat de Maulets

Tres militants de Maulets són identificats i registrats després d’una concentració en contra del PP

Avui, 13 de juny, han estat identificats i registrats tres joves de Maulets. Els fets han tingut lloc després d’una concentració de rebuig en contra d’un míting del PP, que ha tingut lloc a l’Hotel Ciutat de Mataró.


> La concentració s’ha iniciat a les set del vespre davant de l’hotel sense incidents, fins que els assistents a la convocatòria del PP han començat a sortir de l’edifici. Ha estat llavors quan hi ha hagut uns moments de tensió entre els dos grups, el moment àlgid dels quals, ha estat quan un grup d’espanyolistes ha intentat agredir els concentrats.


> Quan els tres joves marxaven amb el seu vehicle, un cotxe del mossos d’esquadra i un furgó d’aquests, els ha seguit fins que s’han parat en un semàfor i han indicat als joves que aparquessin al descampat que hi ha al costat de la comissaria de Mataró. Han demanat la documentació als joves i han passat a registrar-los un per un. Després de registrar el cotxe, han estat retinguts una bona estona fins que els han deixat marxar.


> Un cop més, s’evidencia la repressió que patim les joves independentistes, amb identificacions i registres sistemàtics injustificats, tan sols amb l’objectiu d’intentar intimidar-nos.
La repressió no s’atura... nosaltres tampoc!


El combat Maulet continua!
[>El jovent prenem la paraula>

Notícia al diari AVUI (14/06/06):


Militants del PP s'enfronten a independentistes a Mataró


Una cinquantena de populars s'insulten amb un petit grup de manifestants mentre Acebes i Piqué surten custodiats El dirigent estatal acusa Zapatero de pactar amb el nacionalisme perquè no hi hagi alternança


Sandra Arenas
Per tercera vegada en quatre dies, un acte del PP pel no al referèndum de l'Estatut va acabar ahir amb incidents entre partidaris populars i manifestants. La direcció del partit havia decidit canviar per sorpresa la ubicació del míting que Ángel Acebes havia de fer ahir a Mataró, però els aldarulls es van repetir, aquest cop amb els populars com a iniciadors.
Els fets van succeir un cop acabat l'acte, traslladat de l'escola universitària a l'Hotel Ciutat de Mataró, quan un dels militants de la formació va increpar un dels joves que es manifestaven, agitant-li una bandera blava davant la cara i mostrant a dreta i esquerra una samarreta en què es podia llegir Hablo español, denúnciame. A partir d'aquí, els crits de "feixistes fora!" contra els d'"Espanya i PP!" es van anar combinant amb empentes i insults. En un ambient escalfat, els dirigents populars van haver de sortir de l'Hotel Ciutat de Mataró protegits per una vintena d'agents dels Mossos d'Esquadra.
Quan Ángel Acebes va arribar a l'hotel, no eren més d'una quinzena els joves que hi havia a l'altra banda del carrer. Tot i així, el número dos del PP es va estimar més entrar al recinte per la porta del darrere, com ja havia fet el dia abans Mariano Rajoy a Granollers. Josep Piqué, en canvi, hi va entrar sense problemes per la porta principal. Un cop dins, i quan encara no havien tingut lloc els aldarulls, Acebes es va referir al que ja considera actes de "boicot" dels socialistes contra el PP.
En el míting, Ángel Acebes va insistir també a denunciar el que considera un pla dissenyat exclusivament per evitar que Mariano Rajoy sigui president del govern espanyol en les pròximes eleccions. Segons el número dos del partit, els socialistes continuen sent els culpables dels actes de "boicot" que pateixen els populars, però, segons ell, no es tracta d'una estratègia eventual de campanya, sinó d'un pla que té l'origen en el Pacte del Tinell, l'únic fruit del qual seria l'Estatut.
Amb aquests arguments Acebes va arrencar els aplaudiments dels prop de 400 assistents al míting pel no a l'Estatut. I una vegada més l'acte va estar marcat per les escridassades que han rebut els populars. Els incidents, segons el secretari general del PP, denoten que la campanya està privada de "la llibertat d'expressió necessària". El pla que denuncia Acebes té autors amb noms i cognoms: Zapatero i els nacionalistes, que ja es van conjurar contra els populars tan bon punt es va conformar el tripartit. "Va tenir l'origen a Catalunya i s'ha estès a Espanya per evitar que el PP sigui l'alternança de govern aquí i a l'Estat".
Fent sortir una altra vegada en el discurs el terme llibertat -que és el principal argument que esgrimeix Josep Piqué per rebutjar el text-, Acebes va reclamar un no massiu al referèndum de l'Estatut "perquè és la llibertat i la democràcia el que està en joc". I, com ja va fer Rajoy en el míting de Granollers, va presentar els populars com els "exclosos" de la societat catalana pel fet de no compartir el model "nacionalista, d'esquerres i independentista" que consideren que és l'oficial.

[Notícia a l'AVUI, 14/06/06]



Seguirem informant: Ni PP, NI ESTATUT > AUTODETERMINACIÓ!

 

Solidaritat amb la Drogueria

LA DROGUERIA, CAL TXEPES I CAL MOTXO DESALLOTJATS!

El Centre Social Okupat i Autogestionat la Drogueria ha esta desallotjat aquesta matinada. Després d’anul·lar l’ordre del dia 26 per manca d’efectius, el dia 7 de juny la jutgessa va decretar una ordre de desnonament amb data oberta.

A les sis del matí, unitats dels Mossos d’Esquadra, acompanyats de la Policia Local, han fet efectiu el desallotjament de la Drogueria. Han vingut deu furgones dels mossos, a petar de terroristes uniformats amb els seus cascos i porres per només dos de nosaltres que dormiem a casa nostra. No imàginavem que la manca d’efectius es referís a això...

Juntament amb aquest desallotjament, també han sigut desallotjades les dues vivendes okupades situades a la mateixa illa de Can Cruzate, totes dues en edificis propietat de l’Ajuntament.

El desallotjament de les dues vivendes ha estat realitzat de forma il·legal. La jutgessa havia decretat una ordre de desallotjament cautelar per Cal Motxo. Aquesta ordre però, no ens havia esta comunicada impedint de fet, la possibilitat d’interposar un recurs. Per cal Txepes, el desallotjament s’ha fet sense cap tipus d’odre judicial. S’ha de tenir en compte, a més, que la setmana passada una persona havia prestat declaració al jutjats i que el procés havia quedat pendent de judici.

L’actuació d’avui, confirma el que nosaltres hem denunciat durant els quatre anys de vida del Centre Social. l’Estat de dret, la justícia i la democràcia; ara i aquí, són només paraules que amaguen un sistema basat en la dictadura dels diners. Algú ens pot acusar de repetir-nos, però si ens repetim, és perquè sempre passen les mateixes coses.

El dia 18 de juny, amb el referèndum, assistirem a un altre acte d’aquesta representació teatral que és, la democràcia burgesa. ¿Quin sentit pot tenir per nosaltres participar, en un sentit o un altre, en aquest referèndum; si un cop i una altra l’Estat demostra que les seves lleis són paper mullat?

El dret a l’habitatge ens és negat quan se’ns desallotja de casa nostra, il·legalment i amb nocturnitat. El dret d’associació ens és negat quan l’Ajuntament opta per desallotjar i destruir el projecte associatiu que hem desenvolupat durant els últims quatre anys a la Drogueria. El dret a la llibertat d’expressió ens és negat, quan l’Ajuntament envia a la policia local a que arrenqui els cartells de les diverses activitats que realitzem, just després que nosaltres els haguem penjat, per tal de silenciar la nostra veu.

Avui hem perdut un Centre Social i dues vivendes, però no les ganes de viure i de continuar lluitant. Nosaltres continuarem apostant pel treball de base, horitzontal assembleari i autònom per visibilitzar i denunciar els abusos de poder que afecten la ciutat, el territori i les nostres vides. Nosaltres continuarem apostant per l’acció directa, per construir noves formes de relació i convivència, de pensament i treball, oposant-nos a l’individualisme i la passivitat a la que ens intenta obligar el Sistema.

Amb el desallotjament dels Centres Socials, l’Ajuntament pretén acabar amb un problema, però nosaltres contestem que això només acaba de començar i que els seus problemes es multiplicaran. La nostra lluita va més enllà de l’espai físic dels edicifcis buits que ens acullen, continuarem lluitant i adoptant els mitjans que en cada moment pensem necessàris per canviar aquesta realitat gris i avorrida. No tenim pressa.

Alguna gent ens pregunta i ara que farem? Nosaltres també preguntem a tota la gent que hem participat, d’una forma o una altra, de la Drogueria: i ara que farem?

L’existència d’un Centre Social com la drogueria ha marcat un abans i un després en la vida de moltes persones. Nosaltres pensem, que disposar d’espais col·lectius autogestionats on trobar-nos, és una necessitat que continua existint. Així doncs cridem a qui en tingui ganes a treballar, per poder aconseguir més espais alliberats per Mataró.

* * *
Comunicat de suport de la CUP de Mataró
* * *
La CUP demana explicacions per les irregularitats del desallotjament de La Drogueria i denuncia el projecte especulatiu dissenyat per l'Ajuntament a Can Cruzate

Dilluns 12 de juny, a les 6 del matí, un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra i de la policia municipal han executat la sentència judicial que ordenava el desallotjament del CSOA la Drogueria, però que també ha servit per desnonar els dos habitatges “okupats”, coneguts com a Cal Motxo i Can Txepes.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró volem fer les següents consideracions:

- L'okupació dels immobles de l'illa de Can Cruzate, propietat de l'empresa municipal PUMSA, ha posat en evidència la manca d'espais destinats a usos socials al centre de Mataró. PUMSA i el govern municipal, han perferit que les cases restin buides i obviar el dret a l'habitatge i la tasca social que s'hi ha desenvolupat. Considerem totalment innecessari el desallotjament en el moment actual, quan encara no hi ha un projecte per a l’illa de Can Cruzate. Què hi guanya la ciutat deixant buits i inutilitzats uns edificis que no tenen cap ús definit?

- Tot i que la sentència judicial només feia referència a l'immoble okupat de la Drogueria, els Mossos en una actuació de dubtosa legalitat han tirat pel dret i han desallotjat les dues vivendes del Carreró (núm. 26 i 28), la qual cosa posa en evidència la pressa que té el tripartit municipal per enderrocar els edificis (alguns amb una singularitat arquitectònica irrepetible) i començar l'operació especulativa dissenyada per a l'illa urbana de Can Cruzate. Cal destacar que es va haver de parar els peus als Mossos d’Esquadra quan començaven a destruir l’edifici històric de La Drogueria.

- El desplegament i l'actuació policial, durant el desallotjament i al llarg del dia, han estat desmesurats i fora de lloc. S'ha provocat un gran ensurt entre el veïnat, s'han produït situacions de violència gratuïta per part dels cossos policials (cops, puntades de peu...) i, a la tarda, dues persones que "presumptament acudien a la concentració de protesta" han estat identificades a l'estació de tren i retingudes pels Mossos i “fitxades preventivament” en una actuació clarament il·legal. L’actuació policial d’ahir només aporta crispació i ostentació gratuïta de força en un moment en què no és necessaria. La funció dels cossos policials és evitar la violència o generar-la? La CUP comparteix la sensació d'indefensió manifestada per molts ciutadans i ciutadanes i davant l'actuació policial i exigeix explicacions a Ramon Bassas, regidor de Seguretat de l'Ajuntament.

- Finalment, la CUP se solidaritza amb els i les membres del col·lectiu del CSOA la Drogueria i dels habitatges okupats de Cal Motxo i Can Txepes, i anima el jovent i la ciutadania a seguir lluitant per fer efectiu el dret a un habitatge i a espais de sociabilitat al marge de la lògica especulativa del capital.

Mataró, 13 de juny de 2006

dimarts, de juny 13, 2006

 

Mataró s'omple d'espanyolistes i botiflers


Dimarts 13 de juny Acebes ve a Mataró. Aquest exministre del Partit Policial (PP) de trista memòria és més conegut per les mentides de l'11-M i com a un dels principals defensors de la política atlantista i de l'ocupació de l'Iraq. La seva presència a l'Hotel NH Ciutat de Mataró, serà resposta per una convocatòria de protesta feta per Maulets i a la qual s'espera una forta afluència ciutadana.

Paral·lelament, la campanya del referèndum ha servit perquè els lerrouxistes espanyolistes de Ciudadanos de Cataluña facin acte de presència a la ciutat amb pancartes i plafons, que ofenen tent com una esvàstica i que ja fa massa dies que resten intactes.

Finalment,la Plataforma Estatut Jo Sí, que compta amb el suport de la burgesia local, en estreta aliança entre PSC i CiU, es presenta dimecres 14 de juny a les 19.30 a la sala de Can Palauet (pl. de l'Ajuntament). Els noms dels primers 30 botiflers que han promogut aquest acte hi ha:

Núria Aguilar, coordinadora de projectes
Francesc Amat, economista
Cinto Amat , advocat
Joan Calleja, assegurances
Xavier Caravaca, professor universitari
Xavier Carrascós, economista
Antoni Codina, empresari
Anna Comas, mestra
Carme Cuadras, estudiant de biotecnologia
Antoni Cuadras, gerent
Joan F. Cuenca , T.E. Delineant
Marc de San Pedro, gestió del coneixement
Santiago de San Pedro, jubilat
Ma Carmen Esteban, administrativa
Lluís Galán, industrial
Albert Gerones, mestre
Xavier Gomar , assessor
Nicolau Guanyabens, arxiver
Miquel Josep, arquitecte
David Lianes, enginyer
Glòria López, mestressa de casa
Josep Masó, advocat
Javier Naya, enginyer tècnic en telecomunicació
Pere Pascual, crític d'art
Manuel Patricio, escriptor
Perecoll, artista
Pere Robert, dirigent esportiu
Lourdes Sellarès, treballadora social
Oriol Vaquer, enginyer industrial
Pere Vilaseca, mestre

dilluns, de juny 12, 2006

 

Han desallotjat el CSOA La Drogueria de Mataró


Avui a les 6 de la matinada, un exèrcit d'homes freds han entrat a les vivendes i el centre social okupats que hi ha a la illa de Can Cruzate de Mataró. Tres espais alliberats han deixat de ser-ho: el CSOA La Drogueria, i les dues vivendes, Cal Motxo i Can Txepes. Hi havia un munt de mossos antiavalots i de policia municipal. Han intentat entrar per la porta de Cal Txepes, però no han pogut, i han hagut de reventar la finestra. Han repartit unes quantes puntades de peu i cops de porra i han fet fora els okupants. Només tenien ordre de desallotjament pel CSOA i per una de les vivendes, no pas per l'altra. Per tant, novament, s'han comès dos desallotjaments il·legals.

L'assemblea del CSOA La Drogueria ha convocat, avui dilluns 12 de juny, a les 8 del vespre, una concentració davant de l'Ajuntament per manifestar el rebuig al desallotjament.

dissabte, de juny 10, 2006

 
Diguem NOV�deo de la campanya Diguem NO

Powered by Castpost

 

La campanya pel NO s'extén per la comarca

Divendres 9 de juny, diverses entitats de Vilassar de Mar, van convocar un acte coorganitzat per la Plataforma pel Dret de Decidir i la Campanya Diguem NO. L'acte es va fer al Museu Monjo amb la participació d'unes 40 persones que van escoltar les intervencions de de Ferran Piñeiro (Plataforma pel Dret de Decidir), Juli Cuéllar (Campanya Diguem NO) i Uriel Bertran (parlamentari d'ERC).

Dimarts 13, ERC realitzarà el seu míting central a la comarca amb la presència de Carod-Rovira a Mataró. Paral·lelament, el mateix dia, la Campanya Diguem NO participarà en una xerrada organitzada pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) a les 19.30 h.- a la plaça de l'Església d'Arenys de Munt, amb la intervenció d'una persona de la Plataforma pel Dret de Decidir, d'Aleix Cardona (regidor independent a Prats de Lluçanès) i de Juli Cuéllar.

D'altra banda, cal destacar la vergonyosa presència de l'ex-ministre del PP, Ángel Acebes, que dimarts 13 de juny al vespre, farà un acte a l'Escola Universitària de Mataró. Estarem alerta i informarem si s'organitza cap convocatòria antifexista.

Dins les aportacions de rigor que estan decantant la balança a favor d'un NO massiu, sobiranista i d'esquerres, cal destacar la creació d'Economistes pel NO, que ha denunciat que amb l'Estatut es perpetuarà l'espoli fiscal, no es garanteix més inversió de l'Estat i que es renuncia a moltes competències econòmiques, vitals pel futur de l'economia catalana i pel nostre benestar col·lectiu.


Finalment, un company de Pineda de Mar ens fa arribar un divertidíssim enllaç al blog de l'Estafatut, en què es recull el vídeo del programa Polònia de TV3, que es va posicionar clarament a favor de votar NO a l'estatut el 18 de juny.

 
La TAVERNA ATZUCAC (el Carreró 31 -pl. Ajuntament- de Mataró, tel. 93 169 55 06), ha programat una sèrie d’actes al llarg del mes de juny, coincidint amb la remodelació del lloc web de l’Atzucac, fet amb programari lliure, on s'hi pot trobar tota la informació relativa a laTaverna Atzucac, així com també d’Atzucac Migdia i dels actes de l’Associació Cultural Marrinxa.

PROGRAMA D’ACTIVITATS JUNY 2006

PUNXA DISCOSDIJOUS 22:30h / DIVENDRES I DISSABTE 0:30h

Divendres 9 PD FOTLIFOC [Sons de lluita]
Dissabte 10 PD ATZUCAC [Música feliç]
Dijous 15 PD FOLRE I MANILLES [Punkider sorpresa]
Divendres 16 PD CAT-ASTRÒFIC [Música del rotllo]
Dissabte 17 PD PAU [Música de festa]
Dijous 22 PD FOLRE I MANILLES [Punkider sorpresa]
Divendres 23 PD ATZUCAC [Música feliç]
Dissabte 24 PD ISRA [Música de festa]
Dijous 29 PD FOLRE I MANILLES [Punkider sorpresa]
Divendres 30 PD SETRILL [So gastronòmic]

CONCERTSA PARTIR DE LES 22’30 H
Divendres 16 ELS ESPECTRES [Barcelona]

divendres, de juny 02, 2006

 

Agitació al Masnou > NO a l'Estatut



Aquesta matinada l'activisme a favor de l'Autodeterminació i antiestatut també ha estat present al baix Maresme. Els companys i les companyes del Masnou, ens han fet arribar fotografies que mostren un bon inici decampanya pel NO.








 

Diguem NO inicia la campanya a Mataró

XERRADA SOBRE L’ESTATUT

Xevi Safont-Tria, membre de la CUP de Mataró i portaveu de la Campanya Diguem NO, va encetar la xerrada "Les raons del NO", celebrada dijous 1 de juny, al Centre Cívic de Pla d’en Boet, dient que votar NO a l’Estatut és el "primer pas per canviar les relges del joc". Segons Safont, "no podem tornar a passar per Madrid, ja que el conflicte nacional existent entre Espanya i Catalunya no es resol amb més Estatuts". Finalment, ha denunciat l’agressivitat espanyolista de la campanya del PSOE i el fet que aquest partit, únicament, vol lligar els catalans abans de negociar al País Basc.

Blanca Serra, sindicalista de la I-CSC i portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, va criticar els dèficits democràtics que arrosseguem des de fa tres dècades i va justificar el NO com a primer pas per a la regeneració de política del país. Serra va analitzar la reforma de l’Estatut, afirmant que seguim sotmesos a les limitacions de la Constitució espanyola de 1978 i que, malgrat el maquillatge lèxic, els catalans no tenim "ni la clau ni el duro". Va posar com a exemple l’engany del finançament, que en l’Art. 204 de l’Estatut, que refereix a l’Agència Tributària de Catalunya, que ja existia amb les mateixes atribucions sota el nom de Direcció General de Tributs, i que no podrà disposar dels principals tributs (IRPF, IVA, imposts especials i de societats), que no han estat cedits i que l’Estat espanyol se’ls apropia amb gelosia.
Serra va reblar el clau, dient que per culpa de l’Espanya de les Autonomies, el país perd pistonada i que la reforma estatutària no es pot comparar amb el que teníem el 1979 sinó amb el que no tindrem a partir d’ara, atès que "no cobreix les necessitats actuals de la societat catalana. Catalunya es troba desemparada, tractada com una colònia, espoliada per l’Estat espanyol i per les empreses transnacionals.". Per tot plegat va fer una crida a votar NO a l’Estatut.
[fotos]

PRIMER CARTELL

A les 12.00 de la nit, la Campanya Diguem NO, davant la premsa comarcal i amb la participació de membres de Maulets, JERC, ERC i CUP, va iniciar la campanya amb la col·locació dels primers cartells a la plaça de Santa Anna de Mataró.

Juli Cuéllar, de la CUP i membre de Diguem NO, va explicar que comença una campanya que compta amb una desproporció de mitjans entre l’opció del SÍ i el NO. Va esmentar que la força del NO està en el moviment cívic que li dóna suport i en la fita d’Autodeterminació que planteja.

Teresa Aragonès, diputada al Parlament de Catalunya per ERC, va recordar que l’Estatut no aportava més diners a Catalunya cosa que corroborava amb les declaracions etèries fetes per Zapatero. Finalment, Aragonès va esperonar la gent a mobilitzar-se pel NO.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?