dimecres, de juny 14, 2006

 

Mataró respon a la provocació del PP


Ahir, dimecres 13 de juny, diversos col·lectius socials i ciutadans a títol personal es van concentrar davant de l'hotel NH Ciutat de Mataró, per rebutjar la presència del provocador Ángel Acebes, que venia a postular l'espanyolitat de Catalunya.

Alguns elements del Partit Policial (PP) van intentar agredir els manifestants amb els bastons de les banderes i malgrat la tensió generada la cosa no va anar més enllà. Tot i així, els Mossos d'Esquadra van identificar a tres militants de Maulets, amb una clara intencionalitat repressiva. Trobareu més informació la trobareu a la crònica partidista del Capgròs, que obvia la presència de l'esquerra independentista a la concentració.

Comunicat de Maulets

Tres militants de Maulets són identificats i registrats després d’una concentració en contra del PP

Avui, 13 de juny, han estat identificats i registrats tres joves de Maulets. Els fets han tingut lloc després d’una concentració de rebuig en contra d’un míting del PP, que ha tingut lloc a l’Hotel Ciutat de Mataró.


> La concentració s’ha iniciat a les set del vespre davant de l’hotel sense incidents, fins que els assistents a la convocatòria del PP han començat a sortir de l’edifici. Ha estat llavors quan hi ha hagut uns moments de tensió entre els dos grups, el moment àlgid dels quals, ha estat quan un grup d’espanyolistes ha intentat agredir els concentrats.


> Quan els tres joves marxaven amb el seu vehicle, un cotxe del mossos d’esquadra i un furgó d’aquests, els ha seguit fins que s’han parat en un semàfor i han indicat als joves que aparquessin al descampat que hi ha al costat de la comissaria de Mataró. Han demanat la documentació als joves i han passat a registrar-los un per un. Després de registrar el cotxe, han estat retinguts una bona estona fins que els han deixat marxar.


> Un cop més, s’evidencia la repressió que patim les joves independentistes, amb identificacions i registres sistemàtics injustificats, tan sols amb l’objectiu d’intentar intimidar-nos.
La repressió no s’atura... nosaltres tampoc!


El combat Maulet continua!
[>El jovent prenem la paraula>

Notícia al diari AVUI (14/06/06):


Militants del PP s'enfronten a independentistes a Mataró


Una cinquantena de populars s'insulten amb un petit grup de manifestants mentre Acebes i Piqué surten custodiats El dirigent estatal acusa Zapatero de pactar amb el nacionalisme perquè no hi hagi alternança


Sandra Arenas
Per tercera vegada en quatre dies, un acte del PP pel no al referèndum de l'Estatut va acabar ahir amb incidents entre partidaris populars i manifestants. La direcció del partit havia decidit canviar per sorpresa la ubicació del míting que Ángel Acebes havia de fer ahir a Mataró, però els aldarulls es van repetir, aquest cop amb els populars com a iniciadors.
Els fets van succeir un cop acabat l'acte, traslladat de l'escola universitària a l'Hotel Ciutat de Mataró, quan un dels militants de la formació va increpar un dels joves que es manifestaven, agitant-li una bandera blava davant la cara i mostrant a dreta i esquerra una samarreta en què es podia llegir Hablo español, denúnciame. A partir d'aquí, els crits de "feixistes fora!" contra els d'"Espanya i PP!" es van anar combinant amb empentes i insults. En un ambient escalfat, els dirigents populars van haver de sortir de l'Hotel Ciutat de Mataró protegits per una vintena d'agents dels Mossos d'Esquadra.
Quan Ángel Acebes va arribar a l'hotel, no eren més d'una quinzena els joves que hi havia a l'altra banda del carrer. Tot i així, el número dos del PP es va estimar més entrar al recinte per la porta del darrere, com ja havia fet el dia abans Mariano Rajoy a Granollers. Josep Piqué, en canvi, hi va entrar sense problemes per la porta principal. Un cop dins, i quan encara no havien tingut lloc els aldarulls, Acebes es va referir al que ja considera actes de "boicot" dels socialistes contra el PP.
En el míting, Ángel Acebes va insistir també a denunciar el que considera un pla dissenyat exclusivament per evitar que Mariano Rajoy sigui president del govern espanyol en les pròximes eleccions. Segons el número dos del partit, els socialistes continuen sent els culpables dels actes de "boicot" que pateixen els populars, però, segons ell, no es tracta d'una estratègia eventual de campanya, sinó d'un pla que té l'origen en el Pacte del Tinell, l'únic fruit del qual seria l'Estatut.
Amb aquests arguments Acebes va arrencar els aplaudiments dels prop de 400 assistents al míting pel no a l'Estatut. I una vegada més l'acte va estar marcat per les escridassades que han rebut els populars. Els incidents, segons el secretari general del PP, denoten que la campanya està privada de "la llibertat d'expressió necessària". El pla que denuncia Acebes té autors amb noms i cognoms: Zapatero i els nacionalistes, que ja es van conjurar contra els populars tan bon punt es va conformar el tripartit. "Va tenir l'origen a Catalunya i s'ha estès a Espanya per evitar que el PP sigui l'alternança de govern aquí i a l'Estat".
Fent sortir una altra vegada en el discurs el terme llibertat -que és el principal argument que esgrimeix Josep Piqué per rebutjar el text-, Acebes va reclamar un no massiu al referèndum de l'Estatut "perquè és la llibertat i la democràcia el que està en joc". I, com ja va fer Rajoy en el míting de Granollers, va presentar els populars com els "exclosos" de la societat catalana pel fet de no compartir el model "nacionalista, d'esquerres i independentista" que consideren que és l'oficial.

[Notícia a l'AVUI, 14/06/06]



Seguirem informant: Ni PP, NI ESTATUT > AUTODETERMINACIÓ!

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?