dimecres, de juny 14, 2006

 

La CUP denuncia l'actitud provocadora del PP a Mataró i demana que es declari a Acebes persona "non grata"

La presència de l’exministre i dirigent espanyolista del PP, Ángel Acebes, va servir d’excusa perquè els seguidors d’aquest partit provoquessin i alteressin la convivència ciutadana.

Les persones concentrades pacíficament davant de l’hotel NH Ciutat de Mataró, van ser objecte de llançament d’objectes, d’insults i provocacions deliberades, que han estat tergiversades per gran part de la premsa barcelonina i espanyola. Novament, s’ha pretès criminalitzar el dret a la discrepància i carregar contra l’organització de joves independentistes Maulets. El PP aplica sistemàticament el pla que ha orquestrat consistent en utilitzar la violència física contra la gent que es manifesta pacíficament per tal de fer passar els agredits com a agressors i així treure’n rèdits electorals.

Precisament, un cop s’acabà la concentració, tres militants de Maulets foren interceptats pels Mossos d’Esquadra, que els van registrar i identificar, amb una clara finalitat repressiva i intimidatòria.

La presència del l’exministre del PP, Ángel Acebes, a Mataró és un insult per a tota la ciutadania, que ja fa 3 anys es va manifestar massivament contra les aventures militars a l’Iraq, defensades per Acebes, i contra les mentides que aquest va difondre arran dels atemptats de Madrid de l’11-M. Justament, des de fa 2 anys el PP manté un litigi judicial contra dos membres de la CUP per manifestar-se contra la política militarista i les mentides del PP.

Per tot plegat, des de la CUP de Mataró, demanen:

Que l’Ajuntament de Mataró declari "non grata" la presència en actes públics de persones directament implicades amb l’ocupació militar de l’Iraq.

Que el cap dels Mossos d’Esquadra i el regidor de Seguretat, Ramon Bassas, donin explicacions per les identificacions policials efectuades a tres membres de Maulets.

Que els organismes periodístics pertinents vetllin per la veracitat de la informació donada a l’hora d’explicar els fets.

Finalment, la CUP de Mataró felicita la ciutadania per l’exemplar resposta donada a la presència d’elements provocadors i recorda que la millor manera d’aturar l’espanyolisme passa perquè el 18 de juny diguem NO a l’Estatut i encetem un procés d’Autodeterminació.

CUP de Mataró


Vídeos de la concentració i les provocacions
Vídeo 1 > El Mundo
Vídeo 2 > E-notícies

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?