dilluns, de juny 27, 2005

 

Matrimoni civil...i ara què?

[Nota informativa de Maulets]

Matrimoni civil? I ara què?


Una vegada més els partits socialdemocràtes impulsen reformes i petits canvis en la legislació per tal de callar les veus discrepants amb el sistema. Aquesta vegada ens han aprovat el matrimoni civil entre persones del mateix sexe. La reforma del codi civil però és un pas insuficient i un simple cop d’efecte del govern Zapatero.

El matrimoni civil i l’adopció no són un pas enrere, això és evident. Entenem que no pot haver-hi una diferència ens els drets civils en funció del sexe, la raça i, en aquest cas, de l’orientació sexual. Ara bé, el que no podem acceptar és que els partits institucionals i les associacions de gais i lesbianes del seu entorn ens venguin aquesta reforma com la panacea a la discriminació i l’homofòbia. Queden moltes mancances i problemes a resoldre. És inacceptable que es pemeti encara a ordres religioses l’educació dels infants. En aquests centre s’inculca una mentalitat homofòba i patriarcal i ho fan amb el consentiment i sovint fiançament de l’estat, és a dir, que gais i lesbianes també paguen el foment de la seva discriminació.

L’església i els lobbies ultracatòlics junt amb la dreta més rància han desplegat una ofensiva contra aquesta reforma i contra tot allò que signifiqui eradicar discriminacions. Com pot ser que aquesta gent encara rebi subvencions públiques?

Maulets, el jovent independentista revolucionari, té com a objectiu la destrucció del patriarcat. Per nosaltres és fonamental per tal de garantir l’alliberament individual i col·lectiu del nostre poble la construcció d’una societat basada en la igualtat i la no discriminació i per tant és imprescindible acabar amb el sistema patriarcal.

És per tot això que fem una crida a la societat catalana i al jovent en especial a trencar els rols que el sistema patriarcal ens imposa i a fer un pas més cap a la revolta per una societat sense classes ni dominacions per raó de gènere o opció sexual i a reivindicar la plena igualtat, el dret a l’avortament i canvi de sexe gratuïts.


Contra l'homofòbia> ataquem l’arrel del problema>> destruïm el patriarcat

Carrer d’Amàlia 16 baix :: 08302 :: [93 757 25 31] :: Mataró :: [el Maresme]
maresme@maulets.org :: www.maulets.org

El jovent prenem la paraula> independència : revolució

dimarts, de juny 21, 2005

 

Els marxaires inauguren el monòlit del Camí del Nord, la ruta de l'exili de 1939

A Mataró s'inaugura, el proper 24 de juny, el monòlit del Camí del Nord o del Canigó.

Aquesta ruta, de més de 200 quilòmetres de recorregut, ha estat recentment homologada com a GR83 transfronterer per les Federacions Catalana i Francesa de Muntanya. És un recorregut integral per terra catalana, des de Mataró fins Prada de Conflent passant pel Canigó, i que es troba en la fase final de senyalització.

La inauguració serà a les 12 del migdia a la platja del Callao de Mataró. Unes hores abans, a les 9 del matí i des del peu del monument, es realitzarà una petita excursió pel recorregut del GR83 dins el terme de Mataró.

divendres, de juny 17, 2005

 

Europa després del NO: cal construir l'alternativa



PER UNA EUROPA SOCIAL, DE LA PAU I DELS POBLES:
CAL TREBALLAR PER AFERMAR LES RAONS DEL NO

El passat dijous 16 de juny, al Casal Fèlix Cucurull de Mataró, es va fer una tertúlia amb Josep Sort, politòleg i professor de la URL, organitzada pel Comitè del Maresme contra la Constitució Europea per parlar dels reptes de futur dels col·lectius socials i dels pobles sense Estat després No de França i Holanda.



Josep Sort va destacar la feina feta pel Comitè del Maresme i va al·ludir a l’acció de la llufa que es col·locà a la plaça de la Peixateria, la qual va tenir un ressò simbòlic més enllà de la comarca. El “Tractat pel qual s’establix una Constitució per a Europa” i el referèndum espanyol del 20 de febrer van ser l’equivalent a una gran llufa penjada damunt de la ciutadania, una llufa equivalent al “bunyol” del Nou Estatut.


Per Josep Sort la primera gran lliçó que n’hem d’extreure els catalans i les catalanes és que a Europa qui no té estat no compta per a res. Per tant, cal ser estat.

En segon lloc, es constata la manca de cultura democràtica existent a l’Estat espanyol en contrast amb els procediments més equànimes dels referèndums de França i Holanda, que han afavorit el debat i han permès l’existència mediàtica del No.

Sigui com sigui, a Espanya se li acaba la bicoca d’Europa, perquè la UE vol tancar l’aixeta dels ajuts de fons europeus, la qual cosa ens ha de posar en guàrdia als catalans i les catalanes, atès que hi pot haver la temptació de cobrir el forat carregant-nos el mort de la solidaritat amb les regions espanyoles fins ara més beneficiades.

Va criticar els discursos eurocentristes que es fan des de Brusel·les i va apuntar la necessitat que des d’Europa es canviï de xip, perquè l’eix Atlàntic, a la pràctica, ja està sent desplaçat pel del Pacífic, amb l’emergència de les potències asiàtiques (Xina).

La situació actual, la va descriure com a incerta atès que s’ha esfondrat el model elitista de la Constitució Europea proposada.



Les persones assistents van aportar nous motius de reflexió i de debat:

-El reconeixement de les llengües, que alguns consideraven que caldria resoldre’l primer a Madrid i que, segons Sort, cal apostar fort per la carta de la realitat transfronterera que fa que el català no depengui de la postura d’un únic estat.

-Es va denunciar la manca de política exterior catalana, deslligada d’Espanya o França, que podria comportar situacions no desitjades pel poble català com ja va passar durant la guerra i l’ocupació de l’Iraq, on la raó d’Estat i les seves relacions internacionals vulneraren el sentiment majoritari del nostre poble.

-Es va assenyalar el paper desastrós i vergonyós de l’esquerra política i sindical catalana i espanyola, així com el joc d’ous de la cúpula de CiU que no va respectar el poscionament majoritari de les seves bases.

-Entre d’altres repercussions, el No dels països europeus evidencia una dispersió d’objectius i l’absència d’un pòsit de cultura política europea comuna. Si bé cal tenir en compte l’existència a França d’un vot “lepenista” de rebuig a la immigració i a l’ingrés de Turquia, no cal oblidar que França ho fa en contraposició als interessos alemanys i que, en canvi, podria defensar l’ingrés dels països del Magrib sota la seva influència (Tunis, Marroc o Algèria). D’Holanda, se n’ha parlat menys, però és evident que el vot negatiu ha castigat el fet que els holandesos són els qui més contribueixen per càpita a l! es arques de la UE. Alhora, cal analitzar el paper desetabilitzador dels EUA, que interfereixen, sobretot a l’Europa de l’Est, per impedir la cohesió política europea.


La conclusió és que des del Maresme i des dels Països Catalans cal teixir complicitats a 2 nivells: amb les nacions sense Estat (Escòcia, País Basc, Còrsega...), amb les qual hi ha una gran afinitat lèxica i discursiva, i d’altra banda, cal aprofundir els lligams amb els moviments populars progressistes i alermundistes com els que aquests dies es manifesten en el Fòrum Social Mediterrani i contra la trobada del G8 al poble escocès de Gleneagles.

Comitè del Maresme contra la Constitució Europea

http://www.diemno.eu.kz

dilluns, de juny 13, 2005

 

L'ateisme i la llibertat de consciència

Conferència "Ateisme i llibertat de consciència".
Dimecres 15 de juny a les 19:30 h., a Can Palauet (c. Palau 32-34 Mataró).

A càrrec de Albert Riba (president d’ateus Catalunya). Presenta Josep Canal Codina (soci d'Ateus Catalunya)

Organitza: Ateus Catalunya

dimecres, de juny 08, 2005

 

Europa després del NO de França i Holanda

Dijous 16 de juny, a les 20.00 h.-, al Casal Fèlix Cucurull (c. d'Amàlia 16 baix- Mataró), el Comitè del Maresme contra la Constitució Europea ha organitzat una tertúlia "Europa després del No de França i Holanda", amb Josep Sort (politòleg i professor de la URL).

 

11 de juny : Vilassar de Dalt > Botifarrada contra la repressió >

El dissabte 11 de juny, Maulets organitza una Botifarrada contra la repressió, a Can Rafart de Vilassar de Dalt. L’acte constarà d’un dinar popular i una xerrada sobre el cas dels 3 joves de Gràcia. Aquest proper dissabte, Maulets organitza una Botifarrada contra la repressió. Es celebrarà a Can Rafart de Vilassar de Dalt i començarà a les 14h. Primer hi haurà un dinar popular, amb botifarres i escalivada, i més tard, una xerrada sobre el cas de repressió que pateixen 3 joves independentistes de la Vila de Gràcia.
L’abril del 2002 tres joves de Gràcia van ser detinguts per Policia Nacional Espanyola. Traslladats a la comissaria, van ser maltractats, agredits i insultats. L'únic argument amb què es basa el jutge per implicar els joves són declaracions extretes sota tortura. Per tal d'evitar que s'enduguin els tres joves graciencs a Madrid per jutjar-los, mostrem la nostra solidaritat.
Maulets, com a organització juvenil de l’esquerra independentista rebutja, de forma clara i enèrgica, tota classe de repressió que pateixi l’independentisme català. Amb acte no només es pretén donar veu als 3 joves graciencs, sinó que també es vol denunciar tots els casos de repressió que pateixen els i les joves i el nostre poble. Són els casos d’en Franki de Terrassa, en Joan Albert de Bellmunt d’Urgell, els companys i companyes del Penedès, militants de Maulets de València i Xàbia, entre molts altres.
>>11 juny : Botifarrada contra la repressió : Can Rafart : Vilassar de Dalt 14h. > Dinar Popular :: 16h. > Xerrada sobre el cas dels 3 joves de Gràcia
[>El jovent prenem la paraula> >independència : revolució>]

Carrer d’Amàlia 16 baix :: 08302 :: [93 757 25 31] :: Mataró :: [el Maresme]
maresme@maulets.org :: www.maulets.org

divendres, de juny 03, 2005

 

Xerrada sobre l'Objecció fiscal

Dimecres 8 de juny, el Grup Anarquista Encert organitza una xerrada sobre Objecció Fiscal amb un company i una companya amb experiència en el món de la desobediència civil.
La xerrada serà oberta a tothom i tindrà lloc al local sindical de la CNT/AIT de Mataró, c. Nou de Caputxines núm.10 bis (darrera de l'Escola Oficial d'Idiomes) a les 20:00h.
Organitza:Grup Anarquista Encert encert@gmail.com

dimecres, de juny 01, 2005

 

La Ràdio que volem...la veu dels ciutadans o la veu del govern?

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró ha organitzat un sopar-tertúlia per parlar del model de ràdio que ha d'implantar-se a la ciutat. L'acte es farà divendres 10 de juny a les 9 del vespre al Casal Fèlix Cucurull [carrer d’Amàlia, 16 baix de Mataró] i comptarà amb la presència de Miquel Piris [membre de la plataforma Mataró posa’t la ràdio i periodista de TV3] i Rita Marzoa [directora del programa "Si més no" de Catalunya Ràdio].

This page is powered by Blogger. Isn't yours?