dimarts, d’abril 26, 2005

 

Solidaritat amb en Franki



En Franki és un jove terrassenc que, recentment, ha estat condemnat a 2 anys i 7 mesos per participar en una cercavila que va intentar despenjar la bandera espanyola i l'europea de l'Ajuntament de Terrassa.

Dissabte 30 d'abril, a partir de les vuit del vespre, al CSOA La Drogueria de Mataró.
Xerrada per exposar la situació d'en Franki de Terrassa. Després es farà un soparet i una festa per recollir diners per la campanya solidària.

CSOA La Drogueria
c. Santa Maria 20
08301 Mataró

dilluns, d’abril 25, 2005

 

"Els trens de rodalies són el nostre metro"


L'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) impulsa una campanya per demanar millores en el servei de rodalies de Renfe i ha publicat un manifest que podeu recolzar enllaçant amb la pàgina http://www.laptp.org/rodalies

"El trens de rodalies són el nostre “METRO”, necessitem trens suficients i puntuals"

Les aglomeracions provocades per l’increment d’usuaris als trens de RENFE ens porta cap a una situació intolerable en termes de qualitat i seguretat. En el període 1992-2004 el passatge ha crescut un 80% en dies laborables, mentre que l’oferta de trens només ho ha fet en un 5%, en aquests últims anys, les freqüències i el nombre de trens pràcticament no s’han modificat.

Igualment, bona part dels interventors han estat retirats, algunes estacions de Rodalies s’han tancat, no s’han vist esforços en la millora de l’accessibilitat (en trens, estacions i andanes) i fins l’any 2007 no es té previst que hi circulin nous trens.

Aquesta situació, ha estat agreujada últimament per unes obres l’AVE mal planificades i les constants vagues que han comportat : cancel·lacions de trens, endarreriments, manca d’informació dels serveis mínims reals i una multitud de molèsties i problemes pels usuaris que utilitzem el tren diàriament.

Davant d’aquesta realitat volem que les autoritats aprovin amb la màxima urgència un “Pla de Xoc per a Rodalies de Barcelona”, que permeti donar una solució ràpida a aquesta greu situació. Per aquesta raó els sotasignats usuaris de rodalies RENFE donem suport a les peticions que presenten la PTP i CCOO en aquest manifest i que són els següents:

Més trens
Més freqüència de pas durant tot el dia en totes les línies de rodalies.
Garantir en les estacions de menor nivell d’usuaris, un mínim d’un tren per sentit cada 30 minuts en hores vall.
Increment de la capacitat de les línies per evitar aglomeracions (Doble composició, trens de dos pisos, allargaments de línies, nous trens amb més capacitat, etc.)
Més inversió en noves línies, ampliació i millora de les existents, per garantir un servei de rodalies suficient i de qualitat. Obertura immediata de la C-5 (Martorell – Cerdanyola).
Exigim que els nous túnels que es facin per l’interior de Barcelona, siguin dedicats a la millora de la xarxa de rodalies i que les seves obres no afectin el normal funcionament del servei de rodalies.

Més accessibilitat
Garantir l’accés a les estacions pels dos costats de la via.
Garantir l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda als trens, estacions i andanes.

Més seguretat i confort
Presència de més vigilància a les estacions i dintre dels trens.
Els edificis i instal·lacions han de romandre oberts durant tot l’horari de funcionament del servei.

Més comunicació i atenció a l'usuari
Increment i millora de les informacions (punts d’atenció al client, teleindicadors, plànols, horaris en andanes, informació sobre transbordaments, etc.)
Exigim que la informació sobre possibles incidències i interrupcions del servei, es garanteixi en totes les estacions i trens, per mitjans visuals i orals i sense demores.
Cal assegurar que tots els usuaris puguin comprar el seu bitllet, també en les estacions que no tenen personal permanent de Renfe.

Més puntualitat i menys interrupcions del servei
S'ha de garantir la puntualitat dels trens, evitant al màxim les interrupcions per raons tècniques o vagues que en cas de produir-se han de garantir que es compleix el 100 % dels serveis mínims.
Exigim que en cas de vaga o qualsevol altre problema que provoqui la interrupció total o parcial del servei, s’estableixi la gratuïtat del servei (portes obertes).

Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP)
Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CCOO)

 

Activitats UEC-Mataró



UEC- MATARÓ
ACTIVITATS I CONFERÈNCIES PRIMAVERA 2005

La Unió Excursionista de Catalunya de Mataró torna a organitzar, al seu local del c. Nou 29 un cicle de xerrades obertes a tothom:

Dijous 28 d’abril, a les 21:00 del vespre> Audiovisual “Vies ferrades i camins equipats dels Pirineus i els Alps” amb Bea Forés i Daniel Sànchez

Dijous 19 de maig, a les 21:00 del vespre> Audiovisual “Dones a l’Everest 2004: Fragments d’una història” a càrrec de les expedicionàries

Dijous a les 16 de juny, a les 21:00 del vespre> Conferència “El mushing, un esport insòlit al nostre país” a càrrec de Josep Domingo, musher

Alhora, la UEC fa una crida a la ciutadania per reprendre l’activitat de la Secció d’Iniciació a la Muntanya i demanen la col·laboració de monitors majors de 18 anys i amants de la muntanya per a formar infants en la pràctica de l’excursionisme. Les persones interessades cal que s’adrecin al local de la UEC (de Dl. a Dv. de 19:00 a 21:00) o bé que telefonin al 93 796 14 30 o escriguin un correu electrònic a: simuecmataro@yahoo.es

diumenge, d’abril 24, 2005

 

Crònica del 23 d'abril a Mataró

Dissabte 23 d’abril els carrers de Centre de Mataró s’ompliren de ciutadanes i ciutadans de totes les edats, cercant llibres i roses...i alguns, pocs, la parada d’un o d’altre col·lectiu. I és que la important presència de parades reivindicatives no és un caprici ni una casualitat. Les entitats i els col·lectius donen vida a la ciutat i impedeixen que la diada de Sant Jordi quedi engolida del tot per la voràgine consumista. Enguany, els col·lectius socials han estat el contrapunt a la realitat especulativa, balsàmica i avorrida que exposaven les planes de l’edició commemorativa del 10è. Aniversari de EL PUNT Maresme o a les entrevistes en directe que els impulsors de la Plataforma “Posa’t la ràdio” feien a la Plaça de Santa Anna en l’emissió de proves als polítics locals. D'altra banda, dins les activitats que cal destacar, hi havia la performance Farenheit 451 a la Rambla, que convidà als vianants a escriure en una paret de fullola el llibre que salvarien; no cal dir que les respostes eren molt quitxotesques i poc originals, segurament, com a resultat de la política de desert cultural que practica el Patronat Municipal de Cultura. I d'altra banda, també cal destacar l'aportació de la llibreria Robafaves, que a més d'inaugurar l’ampliació del seu edifici central al carrer Nou, va crear un espai interessant amb la presència de diversos autors de la comarca que signaven llibres i enraonaven amb la clientela àvida de llibres per regalar. A la tarda, la gent feia cua per visitar l’Ajuntament i endur-se el roser petitó que regalaven (molta gent se'n qudà sense!) i, més cap al tard, gegants i fogonada. La parada de la CUP venia roses i distribuïa un manifest denunciant la deixadesa de l’Ajuntament en les projeccions de pel·lícules, que mai són en català. La Xarxa d’Entitats contra l’Especulació, omplí d’herbes la parada i amb el lema “Seguem arran” repartien unes espigues lligades a un targetó amb el mapa de Mataró dibuixat, també repartiren dossiers explicant la història de la llar Cabanelles. Les CJC-Joventut Comunista regalaven un clavell commemoratiu de l’aniversari de la Revolució dels Clavells de 1974 a Portugal. Maulets omplí els carrers de cartells i pancartes al·lusives a la defensa de la terra i de la llengua i a la seva parada de roses s’hi distribuïa un manifest que deia que “L’estatut no és la solució”. A prop també hi havia la parada de la CNT amb llibres anticapitalistes i a la Drogueria el col·lectiu que l’okupa també venia roses. Tot i els esforços de presència i agitació social realitzats en aquesta diada, queda clar que caldrà seguir insistint i lluitant, perquè encara som invisibles als ulls de la majoria de mataronin(e)s.

divendres, d’abril 22, 2005

 

La CUP reclama cinema en català


El dia de Sant Jordi, la CUP de Mataró farà una parada de roses a la Riera, cantonada carrer Barcelona, i repartirà un manifest denunciant la nul·la sensibilitat del Patronat Municipal de Cultura pel que fa al cinema en català. També es repartiran punts de llibre amb una poesia de Fèlix Cucurull, que dóna nom al Casal del c. d'Amàlia 16 baixos, que aplega als col·lectius de l'esquerra independentista de la ciutat: Maulets, CEPC, la CUP i l'Associació Cultural Fèlix Cucurull.

A Mataró, volem cinema en català!

Com a ciutadans i ciutadanes de Mataró reclamem el dret a viure plenament en català. Per això, manifestem el nostre desacord amb la política lingüística del govern tripartit de la ciutat (PSC-ICV-ERC), que no ha fet res de res per tal de garantir una oferta estable de cinema en català. Les projeccions del Monumental, la Mostra de Cinema i el Cinema a la Fresca demostren la manca de sensibilitat del Patronat Municipal de Cultura envers el cinema en català. D’altra banda, en l’oferta privada de cinema (Cinemes Òscar Mataró i Cinesa Mataró Parc) tampoc s’ha fet cap actuació a favor del català.

A Mataró el cinema en català simplement no existeix, amb la qual cosa moltes persones ens veiem forçades a marxar fora de la ciutat per poder gaudir d’un dret, que el nostre Ajuntament, malgrat les despeses que destina a personal i a organismes de normalització lingüística, no empara.
Fins ara, s’ha demostrat que el tripartit de Mataró no té la voluntat política de resoldre aquesta situació, tot i que hi ha experiències properes, com ara a Badalona, on l’Ajuntament i la iniciativa privada, han demostrat que amb voluntat la projecció de cinema en català no sols és possible sinó rendible.
Atès que el govern de Mataró verbalment assumí com a pròpies les propostes contingudes en el document de la CAL "Per un augment de l’ús social de la Llengua Catalana als municipis (abril 2003)", volem recordar-los que en l’apartat 2.5 s’hi explicita molt clarament que cal "Fomentar el cinema en català a través de les activitats organitzades o que depenen de l’Ajuntament."
Ara bé, amb el "catalanisme d’esquerres" tan original que practiquen els membres del govern tripartit, els drets lingüístics de les persones catalanoparlants difícilment podran veure’s satisfets.
Tot i així, des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) exigim fets i no promeses! No podem ni volem acceptar més excuses i retards: volem que a Mataró hi hagi una programació de cinema en català estable, ARA i no d’aquí 2 anys!
Diada de Sant Jordi de 2005.
En defensa de la llengua catalana.
c/ d’Amàlia, 16, baix - 08302 Mataró (El Maresme) Tel. 93 757 25 31
info@cupmataro.org http://www.cupmataro.org

dijous, d’abril 21, 2005

 

CATALÀ ÚNICA LLENGUA OFICIAL


23 d'abril > Manifestació per la Llengua > El català, única llengua oficial >
18.00 a la Plaça Universitat de Barcelona

“... i caminem per poder ser i volem ser per caminar”
Lluís Llach

Sant Jordi és una Diada molt especial per als catalans. La podem viure com un gran esclat de cultura al carrer, on no faltin els llibres i les roses. Però limitar-se a celebrar-la així és tancar-se en un cert cofoisme que amaga la nostra realitat nacional i lingüística. Per això, des de la CAL, defensem el sentit reivindicatiu de la Diada de Sant Jordi i us convidem a participar dels actes que tenen per objectiu denunciar els greuges que pateix la nostra llengua i defensar EL CATALÀ, ÚNICA LLENGUA OFICIAL.

Considerem que l’oficialitat única del català és totalment necessària per assegurar la pervivència de la nostra llengua en el futur. L’actual doble oficialitat genera una situació de bilingüisme que és totalment desfavorable per al català. L’actual llei de política lingüística és ineficaç per la manca de voluntat de compliment i de fer-la complir. Aquesta situació és fruit de la supeditació política que tenim els catalans amb els estats espanyol i francès que no ens permet decidir amb llibertat el nostre futur lingüístic.
Per això, i tenint en compte que la llengua pròpia de la nostra nació és el català i que el bilingüisme no és fruit d’una realitat multicultural històrica sinó d’una història d’invasions, guerra, persecucions i ocupació, volem: EL CATALÀ, ÚNICA LLENGUA OFICIAL.

Adhereix-te a la campanya!
http://www.cal-llengua.org/adhesions.cfm

 

MAULETS: l'Estatut no és la solució!



Carrer d’Amàlia 16 baix :: 08302 :: [93 757 25 31] :: Mataró :: [el Maresme]
maresme@maulets.org :: www.maulets.org
Nota informativa



23 d’abril : Dia de la llengua : L’Estatut no és la solució!

Dia a dia, els Països Catalans es veuen amenaçats pels estats espanyol i francès i per un sistema socio-econòmic basat en l’explotació i la dominació. Davant l’usurpació de la nostra sobirania, l’esquarterament del nostre territori i l’explotació de les classes populars, el jovent català només tenim una sortida: la lluita per la independència i la transformació social dels Països Catalans.

La nostra llengua és atacada permanentment. La unitat de la llengua és posada en dubte i negada permanentment des de l’espanyolisme més ranci. L’ús social del català està en retrocés. Davant això, l’únic que fan els suposats “catalanistes i d’esquerres” és fer saltar una boca sota el lema “dóna corda al català”. La nostra llengua i el nostre país no necessiten corda, simplement necessiten llibertat. Per això ens cal la independència amb la conseqüent única oficialitat del català.

Ara bé, els partits institucionals segueixen amb la seva dèria de reformar els estatuts. No és això el que necessitem. Reformar els estatuts significa validar una falsa transició imposada pel dictador, repetir l’error del passat i condemnar-nos a 25 anys més a patir l’espoli fiscal, la destrucció del nostre territori, la divisió administrativa dels Països Catalans, l’explotació i precarietat laboral, la imposició de l’espanyol…

Maulets, com a organització juvenil de l’esquerra independentista rebutja la reforma de l’estat constitucional espanyol i dels estatuts d’autonomia. L’únic objectiu que ens podem marcar és la independència i la revolució. No acceptarem mitges tintes, reformes descafeïnades, preses de pel ni noves estratègies de cacics i social demòcrates autonomistes. I per això fem una crida a la societat catalana a fer front a aquesta nova agressió política i en especial al jovent català perquè mirem enrere i no repetim els mateixos errors del passat.


>>23 abril : Parades de roses, llibres i material independentista a :
Mataró [La Riera] i Vilassar de Mar [Carrer Sant Joan] : a partir del matí.

El jovent prenem la paraula > independència : revolució>

dimecres, d’abril 20, 2005

 

Sant Jordi ROIG

Aquest dissabte 23 d'abril, la CJC-Joventut Comunista muntem unaparada a la Plaça Santa Anna de Mataró on, a més dels nostres llibresde sempre, presentarem les dues últimes publicacions de la FundacióPere Ardiaca que van dedicades a dos grans militants històrics de lallibertat, els drets nacionals i el comunisme a Catalunya, MargaridaAbril i Josep Serradell, Roman. Tots dos vinculats a la ciutat deMataró.Es podrà veure també una petita exposició sobre les seves vides i lluites.Et convidem a que et passis per la parada i retem plegats un sincerhomenatge a la memòria d'aquests dos grans personatges i de totsaquells que han dedicat la seva vida sencera per la construcció d'unaalternativa real i necessària com és el socialisme.CJC-Joventut ComunistaCol·lectiu de Matarómataró@joventutcomunista.orghttp://www.joventutcomunista.org

 

ACTUALITAT I ALTERNATIVES

Benvingut / Benvinguda
Sou en un espai al servei dels moviments socials i alternatius de Mataró.
Aquest bloc és una eina d'informació a l'abast de tots els col·lectius.
Publicarem totes les convocatòries, informacions, crítiques i reflexions que en feu arribar i, poc a poc, anirem teixint la xarxa .
Els nostres objectius són ben simples: des de la contrainformació activa i popular volem ajudar a construir una societat més lliure, justa i igualitària, tant pel medi com per a les persones que vivim i/o treballem a Mataró.
Ens hi ajudareu, oi?
A/e: agermanats@yahoo.es

This page is powered by Blogger. Isn't yours?