dijous, d’abril 21, 2005

 

CATALÀ ÚNICA LLENGUA OFICIAL


23 d'abril > Manifestació per la Llengua > El català, única llengua oficial >
18.00 a la Plaça Universitat de Barcelona

“... i caminem per poder ser i volem ser per caminar”
Lluís Llach

Sant Jordi és una Diada molt especial per als catalans. La podem viure com un gran esclat de cultura al carrer, on no faltin els llibres i les roses. Però limitar-se a celebrar-la així és tancar-se en un cert cofoisme que amaga la nostra realitat nacional i lingüística. Per això, des de la CAL, defensem el sentit reivindicatiu de la Diada de Sant Jordi i us convidem a participar dels actes que tenen per objectiu denunciar els greuges que pateix la nostra llengua i defensar EL CATALÀ, ÚNICA LLENGUA OFICIAL.

Considerem que l’oficialitat única del català és totalment necessària per assegurar la pervivència de la nostra llengua en el futur. L’actual doble oficialitat genera una situació de bilingüisme que és totalment desfavorable per al català. L’actual llei de política lingüística és ineficaç per la manca de voluntat de compliment i de fer-la complir. Aquesta situació és fruit de la supeditació política que tenim els catalans amb els estats espanyol i francès que no ens permet decidir amb llibertat el nostre futur lingüístic.
Per això, i tenint en compte que la llengua pròpia de la nostra nació és el català i que el bilingüisme no és fruit d’una realitat multicultural històrica sinó d’una història d’invasions, guerra, persecucions i ocupació, volem: EL CATALÀ, ÚNICA LLENGUA OFICIAL.

Adhereix-te a la campanya!
http://www.cal-llengua.org/adhesions.cfm

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?