dimarts, de desembre 19, 2006

 

Pep Riera i altres personalitats impulsen Mataró Viu, un col·lectiu ciutadà per donar suport a la CUP


Dilluns 18 de desembre un col·lectiu de persones de la ciutat van anunciar que estan impulsant el col·lectu "Mataró Viu", que dóna suport a la Candiatura d'Unitat Popular (CUP) com a alternativa a les polítiques basades en el creixement urbanístic i en l'especulació immobilària.


Entre els primers impulsors de Mataró Viu hi ha el pagès Pep Riera, l'excap de llista d'ERC Toni Delgado, el restaurador Oriol Montserrat, el filòleg Joan Jubany i Itxart, l'expresident de la secció local d'ERC Juli Palou, el dinamitzador cultural Lluís Rugama i l'activista de Terra Verda Joan Sànchez.



Els impulsors de Mataró viu van fer públic un primer escrit on es posicionen donant suport a la CUP i confien que molta gent se sumi al projecte. En Pep Riera va dir que "seria bo que es demostrés que es pot fer política sense fer demagògia, sense dir mentides, sense enredar ningú,
dient les coses pel seu nom i fent uns plantejaments que encara que puguin semblar utòpics, sobretot amb el model de creixement,amb el finançament dels ajuntaments, amb el tema de l'especulació urbanística…". I va afegir que per tot plegat convé una alenada d'aire nou,


En referència a la participació ciutadana, es posà en evidència l'actual govern local: "Molt parlar de política participativa, de participació… però la participació no l'estan fomentant enlloc perquè és una cosa que no els interessa. Els interessa l'actual model sense canviar-lo ni un pèl". Riera va deixat clar que volem una participació de debò, i no fer veure que t'escolten i després fer el que els hi dóna la gana. Que les propostes que surten de la ciutadania s'assumeixin i es duguin a la pràctica.




En Xevi Safont-Tria i la Carme Polvillo, que encapçalaran la candidatura a les properes eleccions municipals, també van ser presents a la roda de premsa.

Safont-tria va agrair el gest dels impulsors de Mataró viu. "Per nosaltres és un privilegi que persones amb aquesta trajectòria ciutadana ens donin suport. Però al mateix temps també és una responsabilitat. Ara sabem més que mai que no podem fallar, que devem tot un projecte no només a unes idees sinó també a unes persones que ens mereixen molt de respecte".

Podeu escoltar l'enregistrament àudio aquí

El primer escrit de la nova plataforma cívica és aquest:

MATARÓ VIU Plataforma de suport a la Candidatura d'Unitat Popular de Mataró (CUP).

Mataró està creixent desmesuradament. El creixement urbanístic de la ciutat no està acompanyat d'un creixement econòmic real. Som davant d'una ciutat i d'un govern municipal que està permetent l'especulació indiscriminada, destruint el patrimoni arquitectònic que enssingularitzava i requalificant sòl industrial per convertir-lo en residencial.

Les zones forestals i agràries de la nostra ciutat estan quedant engolides pel ciment. Ben aviat, si aquest ritme continua, no hi haurà pagesia, ni zones verdes. Tampoc s'estan garantint els serveis i equipaments bàsics (escoles, centres sanitaris i cívics...) a la gent que actualment vivim a la ciutat i les previsions de creixement demogràfic poden agreujar l'actual situació.

Tenim problemes greus que cal encarar (fragmentació social i degradació dels barris, residus, mobilitat o accés a l'habitatge) i que se sumen a la manca de participació ciutadana real.

Considerem necessari fer un tomb a l'Ajuntament. Cal posar fre a les polítiques de creixement especulatiu i implicar la ciutadania en el desenvolupament de polítiques que millorin la qualitat de vida.

Per això, cal una veu crítica a l'Ajuntament, que sumi els esforços i les experiències de lluita de les persones i dels col·lectius alternatius, ecologistes, catalanistes i d'esquerres de la nostra ciutat.

Cal una veu crítica que ofereixi alternatives al model social, econòmic, urbanístic i cultural impulsat pel govern municipal del PSC-ICV-ERC, i que retorni a la societat civil el dret de decidir què en fem de la nostra ciutat.

Per tot plegat, donem suport a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) com a alternativa a les municipals de 2007.


Mataró, 18 de desembre del 2006

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?