dimarts, de novembre 28, 2006

 

XAVIER SAFONT-TRIA I CARME POLVILLO ENCAPÇALARAN LA LLISTA DE LA CUP DE MATARÓ A LES MUNICIPALS
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Mataró ha fet públic que Xavier Safont-Tria i Carme Polvillo seran les dues persones que encapçalaran la llista a les municipals de 2007, amb la voluntat de ser l'alternativa al creixement especulatiu.

En la roda de premsa realitzada dilluns 26 de novembre, Joan Jubany, que va ser el cap de llista de la CUP a les municipals de 2003, ha ratificat que la formació de l'esquerra independentista tornarà a concórrer a les municipals de 2007 i que aspira a treure entre 1 i 2 regidors. La CUP, fidel al treball en equip, renovarà les cares que encapçalaran la llista i presentarà un tàndem format per Xavier Safont-Tria i Carme Polvillo.

Jordi Canal ha destacat la maduresa assolida per la CUP en els darrers tres anys i mig. La CUP ha fet de pont, segons ha explicat Canal, atenent a les demandes diverses que han sorgit en l'àmbit veïnal, urbanístic o cultural. Ha assenyalat les intervencions en defensa del patrimoni arquitectònic, de l'espai agrari de les Cinc Sènies, de la Llar Cabanellas, amb les propostes a favor del cinema en català o de la millora de la mobilitat, la crítica a Prohabitatge en la mala gestió en matèria d'habitatge i de PUMSA en el model especulatiu que ha imposat.

Xavier Safont-Tria , pagès de professió, serà la persona que encapçalarà la llista. Ha remarcat que "la CUP vol ser un espai polític de referència catalanista i d'esquerres, adreçat a tota la gent que s'estima la ciutat i el país, però que està descontenta amb l'evolució política i social dels darrers anys".
Safont-Tria ha transmès la idea que la CUP vol ser un revulsiu que trenqui amb la inèrcia especulativa i amb la claudicació política dominant: "anem a fer oposició a l'Ajuntament per frenar el creixement especulatiu. No volem una ciutat de 150.000 habitants. Som l'alternativa per un model de ciutat més humà, que defensi la catalanitat i l'equilibri dels espais urbans amb els agrícoles i forestals".

Carme Polvillo , mestra de professió, ha plantejat la voluntat de la CUP de planificar un model global i sostenible per a tota la ciutat, que acabi amb l'actual trencaclosques i la política de trompicons amb què actua el govern municipal. Ha destacat que la insuficiència del pla d'equipaments tot just eixugarà els dèficits existents, però que queda curt perquè no ha previst el creixement i les necessitats immediates al creixement demogràfic que impulsa el mateix govern municipal. Polvillo ha dit que aquesta manera de governar "pot ser legal, perquè tenen la majoria, però no és ètica perquè ens estan hipotecant el futur de la ciutat".

La CUP de Mataró, ha anunciat que a partir de les pròximes setmanes traslladarà a la ciutadania les conclusions de les jornades "Per un Mataró habitable" i que convida a tothom que ho vulgui a participar en el projecte d'unitat popular de cara a les municipals de maig de 2007.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?