divendres, de juliol 07, 2006

 

"Que no et tapin la boca": concentració solidària per la llibertat d'expressió



Fa 3 anys, la delegació d'hisenda de Mataró, va ser ocupada pacíficament per diversos joves, com a protesta contra la guerra de l'Iraq. Els Mossos d'esquadra desallotjaren de forma violenta els joves de l'edifici.

Diversos col•lectius de la ciutat, organitzaren una manifestació per denunciar la violència policial, es realitzaren diversos murals crítics amb els Mossos. Al finalitzar la manifestació, un jove independentista fou identificat per diversos agents de paisà dels Mossos, l'acusaren d'haver realitzat totes les pintades fetes a la manifestació.

Ara, el jove ha d'afrontar un judici, on li pot caure una multa, que oscil•la els 2.500 i 5.000 euros, intercanviables per 6 mesos de presó i una altra multa de 700 euros, per despeses de neteja de la pintada. Aquest fet, juntament amb altres notícies, com ara les conseqüències de la normativa de civisme de l'ajuntament de Mataró (multes per encartellar, prohibicions a organitzar actes...), censura informativa de les accions i actes dels moviments socials de la ciutat, han creat un ambient a Mataró, on la llibertat d'expressió està en perill, una coacció a un dret irrenunciable, perpetrat pel govern municipal, amb el clar objectiu d'esborrar a aquelles persones crítiques amb la seva gestió.


CONCENTRACIÓ
abans del judici
11 juliol a les 10:00 h.
Davant dels jutjats de MATARÓ

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?