dimecres, de juliol 19, 2006

 

La Plataforma Santes 06:00 AM reclama més actes i qüestiona el model de Festa Major dissenyat pel PMC

La Plataforma Santes 06:00 AM neix com a resposta a la situació actual de funcionament de la Festa Major i demana a tots els mataronins i mataronines que firmin lliurement aquest manifest com a forma de contestació a la insuficient programació de les Santes d'enguany.

Mataronins i mataronines:

Com li passa a la ciutat, en els darrers anys la Festa Major de Mataró ha anat vivint lleugeres modificacions i canvis. Alguns han tingut una acollida generalment càlida i han sumat, però no es pot dir el mateix d’una sèrie de canvis i decisions preses sobre el model de funcionament de les Santes que resten: resten oferta, festa, participació i caràcter popular.

Entenem que la cultura municipal s’ha de gestionar amb entusiasme i decisió, amb dinamisme i participació, amb risc i aposta, amb voluntat de millora i superació. I aquesta no és pas l’actitud que veiem a l’actual Patronat Municipal de Cultura, la desídia del qual s’ha contagiat de forma clara a la programació d'enguany.

Aquest òrgan municipal, igual que en el seu dia va descafeïnar la part participativa de la festa, fa el mateix ara amb la part festiva dels joves i aquest any assistirem a un programa amb nou dies de Festa Major dels quals n’hi ha tres sense quasi programació nocturna. I el que és més greu, en que en tres dels cinc dies “clàssics” de Festa, la nit acabarà pels volts de les tres de la matinada.

Què és això? Si per Festa Major s'entén que en els dies importants de la festa els actes s’allarguin fins les sis del matí, per què no es fa això els dies 24, 27 i 28 d’enguany? Quins criteris se segueix a l’hora de tallar les nits a les tres? Realment s'atén a la demanda a l’hora d’organitzar els actes o sols es pensa en cobrir l’expedient i en reduir el rebombori perquè “qui dia passa any empeny”?

A més, i en especial des de la supressió de les comissions de participació ciutadana en la organització de la festa, veiem que Les Santes es fan d’esquena a les demandes i neguits dels qui realment són amos de la Festa que no són altres que les mataronines i els mataronins, al mateix temps que d'aquesta manera s'incentiva l’oferta privada.

Així doncs, i partint del respecte a totes les formes de celebrar i concebre la festa, des de la plataforma Santes 06:00 AM creiem que s’ha de dotar a la ciutadania (i al jovent en especial) d’un marc festiu per gaudir de la festa amb plenitud i amb una oferta de caràcter públic, tot responent a una demanda que és patent i que l’Ajuntament, amb el seu Patronat Municipal de Cultura al capdavant, està obligat a atendre.

Per tot això...

Exigim de l'Ajuntament:

1. Que es comprometi a programar actes festius que cobreixin amb garanties de qualitat totes les nits dins de Festa Major fins les sis de la matinada.


2. Un canvi de tarannà i d'actitud del PMC en la forma d'organització de la festa que passi per un major entusiasme, innovació i complicitat amb la ciutadania.

3. Que possibiliti un model participatiu real en la organització de Les Santes, tot fomentant veritables òrgans de configuració del la festa per part de la ciutadania amb garanties de respecte de la voluntat dels mateixos.


I convidem a tots els ciutadans:


1. A signar el present manifest com a mesura de pressió envers el govern municipal per a que aquest assumeixi els seus punts reivindicatius.

2. A treballar per unes Santes millors i més populars tot participant a la Comissió de Santes.

3. A no caure en el parany i a fer festa malgrat no hi hagi actes programats, tot ocupant els carrers cívica i festivament fins les sis del matí.


Molt bona Festa Major a tothom!

Glòria a Les Santes

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?