dimecres, de juliol 05, 2006

 

La CNT i la Cooperativa Unió Obrera de Premià de Mar

[Reproduïm el text enviat pels companys/es de la CNT]
Des de fa unes setmanes el Sindicat Únic d’Oficis Varis de Premià de Mar adherit a la
Confederació Nacional del Treball ve realitzant les seves reunions i tasques a una de les sales del primer pis de l’antic edifici de la Cooperativa la Unió Obrera de Premià.
Una cooperativa que va estar vinculada a la nostra Organització.

Aquesta situació ve donada degut a un seguit de reunions amb diverses entitats culturals que ocupen aquest edifici i que no es mostren contraris a què la CNT de Premià tingui la seva seu al mateix edifici.

El nostre Sindicat va demanar formalment aquest mateix espai al Ajuntament de Premià de Mar, en una instància registrada al mes de gener d’aquest any dirigida a l’alcalde el Sr. Jaume Batlle, recolzant-nos en què l’edifici forma part de l’ampli patrimoni incautat a la CNT en finalitzar la guerra civil, segons documents oficials com l’acta de la “Comisión Calificadora de Bienes Marxistas” del 4-5-43, “Informe del Patrimonio Sindical” de 1976 sobre immobles propis i una fitxa del Ministeri de Treball del anys 70. En tots aquests documents vinculen a la Cooperativa la Unió com afiliada a la CNT i també a la FAI. També disposem de retalls del diari Solidaridad Obrera de l’any 1935 on feien referència a les assemblees i reunions dels afiliats de la CNT de Premià als locals de la Cooperativa.

A una reunió posterior amb el regidor de cultura de l’Ajuntament de Premià de Mar, el Sr. Ernest Casadesús, ens va comunicar que a l’edifici no hi havia espai per altres associacions, encara que la reunió va tractar principalment el tema de la titularitat històrica de l’edifici.

Amb aquesta es la tercera vegada a la historia que el Sindicat de Premià te com a seu social aquest edifici, ja que va ser ocupat l’octubre de l’any 1977 per la CNT fins a l’any 1982 aproximadament, quan el Sindicat va passar a formar part de la Federació Comarcal del Maresme al no haver-hi militància suficient que portés a terme les tasques del Comitè Local del Sindicat de Premià de Mar.

La intenció actual del Sindicat és d’instal·lar la seu permanentment fins que hagi una resolució per part dels Ministeris de Treball i Hisenda del Govern de Espanya sobre la devolució o compensació econòmica d’aquest immoble com el de molts altres que la Confederació va tenir durant el període de 1931-1939.

En breu ens posarem en contacte amb totes les entitats que es troben actualment a l’edifici com també amb responsables de l’ajuntament de Premià de Mar, amb la intenció de normalitzar la nostre situació dintre de la casa.
Sense cap altre particular rebin una salutació.

Sindicat Únic d’Oficis Varis de Premià de Mar
Confederació Nacional del Treball
Premià de Mar, a 14 de juny de 2006

C.N.T. /A.I.T.
CONFEDERACIÓ NACIONAL DEL TREBALL
Sindicat Únic d’Oficis Varis de Premià de Mar
C. Sant Pau, núm. 13
Apartat de Correus 187
08330 Premià de Mar
cnt_premia@hotmail.com

Comments:
Formo parte de una entidad que esta alojada en este edifició y que yo sepa no se ha hablado con nadie, simplemente os habeis metido dentro, quitando espacio a otros que lo necesitamos. Estoy harta de ver como manipulais en distintas asociaciones.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?