dijous, de maig 04, 2006

 

Maresmencs pel NO | Tret de sortida a la Campanya "Diguem No" a l'Estatut

Aquest matí (4 de maig), s'ha presentat la Campanya Diguem No de cara al referèndum del nou Estatut de Catalunya. La roda de premsa s'ha fet al Col·legi de Periodistes de Periodistes de Barcelona. La Campanya Diguem No està impulsada des de la societat civil i que compta amb el suport de la Plataforma pel Dret a Decidir i de la Campanya Unitària per l'Autodeterminació.

El portaveu de la campanya Diguem No, Carles Riera, ha estat l'encarregat d'obrir el torn de paraules deixant clar que l’objectiu de la campanya “és derrotar el sí perquè el nou text no prosperi”. En aquest sentit, ha subratllat que es tracta d'un “objectiu possible perquè tenim molts indicis que el “no” és un posicionament que va augmentant dia rere dia”. Carles Riera ha afegit que “aquest Estatut no satisfà les expectatives de sobirania nacional del nostre poble, sinó que és un impediment per endegar un procés d'autodeterminació i, per tant, és un bon Estatut per Espanya”. Així mateix, ha assegurat que “és un “no” que va contra la classe política catalana, que ha anat de renúncia en renúncia i ni tan sols ha respectat l'acord del 30 de setembre”.

Una altra de les ponents, Blanca Serra, de la Intersindical-CSC, ha destacat que un hipotètic triomf del “no” és una “victòria de la regeneració política i un toc d'atenció als qui consoliden la nostra subordinació a Espanya”. Serra ha explicat que s'oposen al nou Estatut perquè no contempla que “som una nació, impedeix el dret a l'autodeterminació, oblida la territorialitat dels Països Catalans i no té en compte drets socials fonamentals”.

D'altra banda, Xevi Safont, de la CUP de Mataró, ha ressaltat que “ens trobem en una segona transició, on el gran protagonista és la societat civil, que ha perdut la por i és capaç d'exigir el dret a l'autodeterminació”.

Tot segui, l'escriptor Julià de Jòdar ha afirmat que la “consciència popular està fent moure els polítics”, la qual cosa confirma la importància de la societat civil en la presa de decisions.

Finalment, l'històric dirigent del moviment pagès, i portaveu d'Assemblea Pagesa, Pep Riera, ha assegurat que el “no” és un “acte de dignitat perquè no volem ser tractats com un ramat de xais” i perquè “volem passar de ser súbdits a ciutadans”.

El portaveu de la campanya ha explicat que en les darreres hores desenes d'entitats (com per exemple les JERC) s'han interessat en participar a la campanya, fet que denota l'abast que podria tenir la iniciativa durant les properes setmanes. Així mateix, s'estan constituint nuclis locals de la campanya arreu del país.


Comissió de Premsa de la Campanya Diguem No
Dijous 4 de maig de 2006 – Barcelona

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?