dijous, de març 09, 2006

 

El Maresme: Futur en venda > Maulets organitza un sopar tertúlia per analitzar la destrucció de la comarca


Sopar tertúlia "El Maresme: Futur en venda. Les nostres arrels no neixen del ciment", divendres 17 de març a les 21.00 h.- al Casal Fèlix Cucurull (c. d'Amàlia 16 baix - Mataró), amb la participació d'un memre de la Coordinadora de Defensa de la Serra de Marina.


En el marc de la campanya nacional de Maulets, FUTUR EN VENDA, volem denunciar i que se'n faci ressò de la greu situació que està patint la nostra comarca. Ja fa temps que els especuladors han aterrat al Maresme i estan destruint, emparats pels governs municipals, la nostra terra.

Podem citar una llarga llista de casos, començant per les Cinc Sènies, el Rengle i les cases de cós de Mataró; continuant, per proximitat, a Sant Jaume de Treià, Can Barrau, la pedrera de la Feu i el centre històric d'Argentona. A Vilassar de Mar el Pla Parcial de Les Pinedes afecta la riera de la Santa, i a Vilassar de Dalt Can Maians s’està urbanitzant sense cap mirament. A Premià de Dalt trobem l'atac i pressió urbanística que s'està efectuant a la Cisa i el corredor natural i separador de termes que aquesta i el turó d'en Cases ofereixen; al Masnou s'estan quedant sense sòl rural i estan perdent les seves rieres a causa del Pla Parcial Urbanístic i del Pla Mobilitat. Assenyalar també, a grans trets, que la part litoral de l'Alt Maresme (des de Calella fins a Tordera), ja des dels anys 60 està patint el turisme de sol i platja, i s'ha construït de forma descontrolada al llarg de tota la costa. També cal tenir en compte la manca de sorra amb què s'estan trobant les platges des de Cabrera de Mar fins al Masnou a causa dels Ports Esportius, exclusius per a les elits.

Malauradament, aquest no és un problema aïllat, sinó que es pot extrapolar arreu dels Països Catalans:


Carrer d’Amàlia 16 baix :: 08302 :: [93 757 25 31] :: Mataró :: [el Maresme]
maresme@maulets.org :: www.maulets.org



Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?