dijous, de febrer 09, 2006

 

L'11 de febrer > tothom al carrer per l'Autodeterminació!


Dijous 9 de febrer de 2006 s'ha presentat al Col·legi de Periodistes de Catalunya la Campanya Unitària per l’Autodeterminació i la manifestació del proper dissabte 11 de febrer a Barcelona. La manifestació, que començarà a la Plaça Universitat a les 19 hores i acabarà amb un acte i l'actuació musical de Feliu Ventura i altres músics a la Plaça de Rei, serà el tret de sortida d'una campanya que es desplegarà indefinidament arreu dels Països Catalans. El lema serà: "Prou estatuts! Som una nació, Autodeterminació".

A la Roda de premsa, dos membres de la Campanya han fet una crida a la societat catalana a assistir massivament a la manifestació i a treballar des dels seus pobles, viles i comarques per exigir el dret a l'Autodeterminació dels Països Catalans.

Tot seguit, Carles Rabassa, poeta mallorquí, ha llegit el manifest de la Campanya en nom de totes les persones i entitats que l'han recolzat. En el manifest s'ha criticat la reforma de l'estat de les autonomies com a eina per tancar la crisi del model d'estat i s'ha exigit l’exercici del dret d'Autodeterminació dels Països Catalans mitjançant un procés constituent, popular i democràtic.

Lluís Maria Xirinacs, que ha donat suport a les mobilitzacions i a la Campanya ha afirmat que “les autonomies són un regal enverinat per tenir-nos quiets i lligats [...] ja que no es parla de com s'aconsegueix el dret d'autodeterminació i perquè no se'ns reconeix com a nació ja que això comporta l'autodeterminació” i que “Espanya segueix sent com en temps de Franco una presó de nacions, no una nació de nacions”. Xirinacs ha dit també que “l'autodeterminació es pren, no es refrenda”. Ha assegurat que les retallades dels estatuts eren previsibles ja que “un estat no regala mai la independència a una colònia” i que els pactes entre els partits, en referència al pacte Zapatero-Mas, “és el final de la democràcia”.

La Campanya ha rebut el suport a nivell internacional de NOS-UP i Agir (Galícia), Andalusia Libre, JCR (Castella), Chobenalla Aragonesista (Aragó) i Batasuna, a través del membre de la Mesa Nacional Xoseba Álvarez (Euskal Herria).

Dissabte 11 de febrer, 19 hores, Pl. Universitat (Barcelona)

L'11 de febrer, TOTHOM AL CARRER!

Països Catalans, 9 de febrer de 2006
Campanya Unitària per l'Autodeterminació

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?