dijous, de febrer 09, 2006

 

Amb els Estatuts...ni Dignitat, ni Papers!

"Amb els Estatuts autonomia perdrem la Dignitat i els Papers"

Dimecres 8 de febrer al vespre, una quarantena de persones ha omplert la sala de Can Palauet, on s’ha celebrat l’acte públic organitzat per a Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró amb el lema “L’Estatut a Salamanca, els Papers a Catalunya!”.

La
CUP ha refermat l’oposició de l’esquerra independentista a les reformes estatutàries i ha expressat la necessitat de mobilitzar-se en la manifestació de l’11 de febrer convocada a Barcelona per la Campanya Unitària per l’Autodeterminació, per plantar cara a l’espanyolisme imperant i per recuperar la plena Sobirania nacional. En aquest sentit s’ha volgut exemplificar les limitacions democràtiques i nacionals que imposa el govern de Madrid, amb l’afer del retorn d’una part dels papers espoliats pel franquisme i dipositats a Salamanca.

El sociòleg Carles Riera, que ha esta tel primer a intervenir, ha destacat que som davant de fracàs de la política del peix al cove i de l’entesa amb l’Estat espanyol preconitzada per ERC i el PSC i que l’Estatut pactat i rebaixat per Mas i Zapatero anul·la qualsevol escenari futur de reconeixement nacional dels Països Catalans. Ha fet una crida a mobilitzar-se i a construir un espai polític d’esquerres i independentista que ocupi el buit existent.

L’editor i impulsor de la Comissió per la Dignitat, Enric Borràs, ha excusat el seu retard dient que acabava d’arribar d’una concentració feta a Barcelona per rebutjar el text estatutari de la Comunitat Autònoma Valenciana, en tràmit d'aprovació a Madrid amb l’aquiescència de PP i PSOE. Tot seguit, ha repassat l’origen de la Comissió de la Dignitat, que es remunta a l’any 2002, quan l’Ajuntament de Salamanca, aprofitant la capitalitat cultural europea organitzà l’exposició “Propaganda en guerra” amb gran part dels documents i material incautat pels franquistes a Catalunya. Ha repassat la intencionalitat repressiva i la mentalitat repressora dels ideòlegs del règim franquista, entre els quals n’ha destacat el nazi i català renegat Ramon Serrano Súñer. Respecte al “Pacte de Salamanca”, que el tripartit i, particularment, la consellera de Cultura Caterina Mieras, han venut com a una gran victòria, només ha permès el retorn d’un 3% de la documentació robada i que la resta, pertanyent a molts ajuntaments, entitats polítiques, sindicals, recreatives i de persones particulars difícilment retornarà als seus propietaris, la qual cosa facilitarà que a Salamanca puguin erigir un museu amb tot aquest material. Finalment, ha assegurat que el retorn efectiu dels papers catalans espoliats i segrestats a Salamanca només serà efectiu quan siguem un poble independent i lliure, cosa que és impossible amb els actuals estatutets d’autonomia.

Comments:
La lluita és llarga, però VENCEREM!
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?