diumenge, de febrer 12, 2006

 

5000 persones es manifesten contra els Estatuts i a favor de l'Autodeterminació

Desenes de maresmencs van pujar al tren de l'Autodeterminació per assistir a la manifestació "Prou d'Estatuts. Som una nació. Autodeterminació" que es va fer dissabte 11 d'abril a Barcelona. A continuació, us reproduïm la nota de premsa eleborada per la Campanya Unitària per l'Autodeterminació."Més de 5.000 persones s’han manifestat aquesta tarda pels carrers de Barcelona sota el lema: Prou estatuts! Som una nació, autodeterminació. La manifestació, que ha transcorregut en un ambient festiu i reivindicatiu, ha acabat a la Plaça del rei amb el parlament de la Campanya, la lectura del manifest i l’actuació de Feliu Ventura.A dos quarts de vuit del vespre començava la manifestació de la Campanya Unitària per l’Autodeterminació. Més de 5.000 persones han exigit l’autodeterminació com a única via possible davant les reformes estatutàries que maquillen l’estat postfranquista espanyol. Des de la Campanya volem remarcar la nostra oposició a les reformes estatutàries ja que no reconeixen la territorialitat dels Països Catalans ni el seu dret a decidir lliurement el seu futur. Per això reclamem un procés popular, constituent i democràtic que permeti trancar amb els marcs legals imposats pels estats espanyol i francès.


El parlament de la Campanya ha remarcat la necessitat de treure de nou la mobilització popular als carrers per engegar un procés que la classe política ignora, tot apelant a la memòria històrica. S’ha mostrat la voluntat de sumar esforços amb altres campanyes i amb tota la societat civil per reclamar el dret a l’autodeterminació sempre que sigui reconexient el marc nacional dels Països Catalans i el dret de decidir, que no vol dir altra cosa que l’autodeterminació.

Finalment els i les assistents han entonat l’hime de la Internacional i els Segadors, acompanyades per les gralles del grup Kàtiva, de Vilassar de Mar, i el cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, ha clos l’acte amb una actuació muscial.


Des de la Campanya s’ha anunciat també que el proper dia 1 d’abril convocarà concentracions davant de tots els ajuntaments dels Països Catalans pel dret a l’autodeterminació."

Prou estatuts! Som una nació, autodeterminació!
L’1 d’abril tothom al carrer de nou!

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?