diumenge, de gener 22, 2006

 

Acció a Mataró, per la preservació de les Cinc Sènies

Els murals pintats en tàpies a les Cinc Sènies, són la primera acció de l’assemblea de Maulets de Mataró, dins la campanya nacional contra l’especulació urbanística.

L’espai anomenat com a Cinc Sènies, (que inclou altres zones com Mata, Valldeix i Pla de Sant Simó) és una de les zones agrícoles i forestals més importants de Mataró i del Maresme, concentra un gran nombre d'explotacions agrícoles i ramaderes, així com espais d'interès natural i paisatgístic: rieres, marges, boscos, corredors naturals... La revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Mataró del 1997, va declarar aquest àmbit com a zona de desenvolupament agrícola i espai protegit, que s'ha de desenvolupar per mitjà d'una Pla Especial i un seguit d'actuacions urbanístiques, de promoció i de recuperació dels seus valors; productius, paisatgístics i ambientals. L'aprovació del Pla Especial de les Cinc Sènies, que l' any 1997 es veia força imminent, resta encara avui bloquejada.

A finals de la passada legislatura (2003) contribueix a enrarir l'ambient entorn les Cinc Sènies l'anomenat Pla Vilert, el qual contemplava que una llenca important de les Cinc Sènies, a tocar de la Riera de Sant Simó, esdevingués zona verda urbana (el Parc de Llevant) com a contrapartida a un desenvolupament urbanístic centrat en la construcció d'habitatge al conjunt de la ciutat.

El tripartit ha impulsat un Pla de protecció dels espais costaners no programats; aquest pla es troba encara en fase de resposta a les al·legacions i de negociació política. Aquest projecte inicial és extraordinàriament proteccionista amb l’àmbit de les Cinc Sènies fins el punt que, aplicat fil per randa, podria fer-ne perillar la viabilitat de les pròpies explotacions agràries.

Encara avui es una incògnita el veritable futur de les Cinc Sènies, el que es segur, es les Cinc Sènies no es toquen!
http://www.musaik.net/mapa/


Comments:
ànims per als que lluiten perquè no quedi tot reduit a ciment.
una abraçada des del Vallès
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?