dimecres, de desembre 14, 2005

 

La policia identifica els membres de la Plataforma per la Llengua al Mataró Parc

Dimarts 13 de desembre, els guàrdies de seguretat privada del centre comercial Mataró Parc van impedir el desenvolupament d’una acció reivindicativa convocada per la Plataforma per la Llengua, per denunciar que a Catalunya només una sisena part de les projeccions de cinema es fan en català. Tot seguit, els Mossos d’Esquadra i la policia municipal van identificar les persones concentrades davant del multisales Cinesa Mataró.

Paral·lelament, la CUP ha emès un comunicat aplaudint l’acció de denúncia realitzada per la Plataforma per la Llengua, atès que a Mataró, no hi ha oferta de cinema en català. En aquest sentit, la CUP ja va adreçar una queixa a l’Ajuntament, difosa públicament el passat 23 d’abril de 2005. Aleshores, es denuncià la manca de sensibilitat del Patronat Municipal de Cultura, dirigit pel Sr. Jaume Graupera, i es demanava a l’Ajuntament alguna actuació positiva per garantir que la ciutadania de Mataró pugui tenir una oferta estable de cinema en català. Però, malauradament, tot segueix igual de malament.

La CUP considera que les identificacions i els impediments amb què van topar els activistes de la Plataforma per la Llengua al Cinesa Mataró Parc, són inadmissibles perquè representen una coaccioó i una limitació del dret a la llibertat d’expressió de les persones que no comparteixen la greu marginació de la llengua catalana.

Finalment, els independentistes demanen explicacions al regidor de Seguretat i Prevenció, Sr. Ramon Bassas, per l’actuació de la policia municipal, i que el Patronat Municipal de Cultura, prediqui amb l’exemple i fomenti el cinema en català a través de les activitats organitzades o que depenen de l’Ajuntament de Mataró.

Manifest “A Mataró, volem cinema en català”
Notícia relacionada

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?