divendres, de desembre 09, 2005

 

Alcalde Baron: on són les cartelleres?





El tripartit multa l’expressió del jovent >
Un militant de Maulets és multat per enganxar cartells?

Davant l’arribada d’una multa a un militant de Maulets, des de l’assemblea de Mataró creiem necessari denunciar a l’opinió pública, les dues cares del tripartit (i, alhora, denunciar l’actitud del govern de començar a multar, abans d’haver solucionat el tema de les cartelleres públiques).

Parlem de les dues cares, ja que sempre mostren l’amable, la social, la participativa, ... i ens diuen que ells són diferents i de debò. Doncs vet aquí que, des de ja fa més de quatre anys, quasi cinc, des de l’assemblea de Maulets ja vàrem constatar que s’enretiraven les velles cartelleres públiques i que, passat el temps, no en posàven de noves; veient-nos obligats a enganxar en espais no destinats a aquest ús, per tal de poder difondre les nostres activitats.

Preveient futures sancions per enganxar en llocs on no és degut, vàrem entrar una instància a l’ajuntament demanant la col·locació de cartelleres noves per a resoldre la situació alarmant de falta d’espais (exceptuant les sempre mòbils tanques d’arbres, on habitualment se n’hi pengen, i els mítics “pirulos” de la plaça Sta. Anna) el dia 1 de març de l’any 2000 (adjuntem còpia). Al cap d’un mes aproximadament, rebem resposta de l’ajuntament dient que ho tenen en compte, ja que contemplen posar-ne de noves.


Passen els anys, i de cartelleres se’n posen de noves, però de pagament. De les antigues cartelleres públiques (aquelles destinades a entitats, no a empreses) que havíen de ser renovades, res de res. L’ajuntament sembla que té clar qui pot fer ús de les cartelleres (que nosaltres, com a entitat no lucrativa, no hi tenim accés) també sap que la funció de les antigues cartelleres ha quedat sense solucionar; i davant d’aquesta manca de solució, prefereix sancionar aquells qui ja fa cinc anys demanaven espais adequats on poder difondre les seves activitats.

Aquesta és l’altra cara del tripartit; multar per expressar-se, i no escoltar i donar solucions a un problema que ha quedat pal·lès que existeix d’ençà de la retirada de les primeres cartelleres ara fa cinc anys.

Demanem la instal·lació de cartelleres públiques arreu de la ciutat i, alhora, la retirada de les multes posades per enganxar cartells per l’inexistència d’espais on fer-ho.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?