dimarts, de novembre 08, 2005

 

París 2005 > L'espurna que encén la flama

El neoliberalisme empresona els pobles i les persones. Queda ben lluny el triomfalisme del referèndum del passat febrer de 2005, en què els polítics de dretes i d'esquerres es donaren la mà prometent-nos les glòries d'una Europa triomfant . Ara bé, la Constitució Europea, que en molts estats de la UE encara és en tràmit d'aprovació i que, gens casualment, fou rebutjada massivament a França, els ha petat als morros. Fet i fet, és aquesta norma la que estableix les directrius polítiques que s'apliquen des de Brussel·les, les quals estan generant desigualtats i desestructuració als barris populars de les grans ciutats europees.

Ens hem avesat a contemplar amb fredor els drames dels murs de Ceuta i Melilla, les pasteres que travessen l'Estret de Gibraltar. Molts polítics i sindicalistes d'esquerres han acceptat el discurs de la por, per imposar lleis d'estrangeria, lleis antiterroristes, ordenances de civisme, etc. que són l'equivalent a les lleis de Nuremberg aplicades el 1935 pels nazis.

Callarem altre cop quan a finals de novembre Barcelona aculli la cimera Euromediterrània BCN + 10 ? Esperem que no. Desitgem que sigui molta gent la que manifesti el seu rebuig en les mobilitzacions previstes pel dia 27 de novembre en pro d'una Mediterrània dels drets i dels pobles lliures.

Per si algú en té dubtes, els aldarulls populars que s'estan produint a moltes localitats de l'Estat francès, són la constatació d'un sol fet: el capitalisme neoliberal s'ensorra. És qüestió de temps. Els joves que avui s'encaren als gendarmes del sistema, són (ara més que mai) l'espurna que encén la flama.

Per aprofundir en les causes i per parlar d'allò que passa a l'Estat francès, hi ha dos actes programats a la nostra ciutat, Mataró, que són veritablement interessants:

--> Dijous 10 de novembre a les 18.00 h.- a Can Palauet, el Moviment Educatiu del Maresme (
MEM) organitza una xerrada amb el títol " Polítiques d'integració a Europa. Desacords i consensos" a càrrec de Danilo Martuccelli (investigador del Centre de Recerques Sociològiques de França).

--> Dissabte 12 de novembre a les 20.00 h.- al Casal Fèlix Cucurull,
Maulets ha organitzat una tertúlia amb Marta Serra, jove independentista de Perpinyà i experta en demografia, i després es projectarà la pel·lícula "L'Odi" dirigida per Mathieu Kassovitz.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?