divendres, d’octubre 28, 2005

 

Xirinacs és alliberat

Dijous 27 d’octubre, a la tarda, es va confirmar l’alliberament de Lluís Maria Xirinacs, empresonat a Can Brians, després que dos dies abans el detinguessin en una comissaria de Barcelona quan s’estava renovant el carnet d’identitat.

Ahir, a la seu del CIEMEN, més d’un centenar de persones van assistir a l’acte de solidaritat amb Xirinacs. Mentre s’esperava la seva arribada, Manel Garcia, amic seu i membre de la Fundació Randa, va explicar que ell havia estat la persona a qui Xirinacs havia demanat que es truqués per advertir de la seva detenció; va explicar l’anècdota de la resposta al policia que exclamà “Usted está en busca y captura!” i que Xirinacs matisà dient-li “serà ordre de captura, no?”. Tot seguit, l’escriptor Lluís Busquets va parlar sobre la figura de Xirinacs, del qual va dir que era un gran desconegut i injustament marginat pels mitjans de comunicació que es dediquen a “crucificar-lo” pel fet que es tracta d’una persona que “no se sotmet al regne del Cèsar”.

L’advocat Jaume Asens, en representació de la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats, persona que el va visitar als calabossos dels jutjats de guàrdia, va denunciar l’existència de la legislació antiterrorista i va advertir que la ideologia que la justifica és paranoica i equivalent a l’anticomunisme dels anys de la guerra freda. Va explicar les gestions fetes per garantir l’alliberament de Xirinacs, en compliment del que estableix la llei, en els casos de penes iguals o inferiors a 2 anys i més encara quan es tracta de persones majors de 70 anys, amb salut precària i sense antecedents.

Les gestions per l’alliberament de Xirinacs s’havien activitat al migdia d’ahir arran de la reclamació del Col·legi d’Advocats i a les 17.30 Vilaweb anunciava que havia rebut una comunicació de la Secretaria d’Estat en resposta al grup de senadors de l’Entesa.
És evident que hi havia neguit en les files del “quadripartit”, que han resolt a corre cuita l’afer Xirinacs per evitar que la creixent mobilització de solidaritat ciutadana, amb actes com el de Mataró del passat dimecres, enterbolís el tràmit de presentació de l’Estatut a les Corts de Madrid. Tot i això, com diu Vicent Partal, director de Vilaweb, més enllà de l’anècdota “El fet, realment preocupant, és que a l'estat espanyol hi haja en vigor una llei i existesca un tribunal com aquest, que són una amenaça diària contra tots els ciutadans”. Cal doncs, exigir fermesa democràtica: derogació de la llei antiterrorista i la dissolució de l’Audiència Nacional espanyola.

Finalment, acabem aquesta explicació d’urgència manifestant la nostra alegria per l’alliberament del patriota empresonat, però amb la preocupació de veure’ns sotmesos a unes lleis mesquines i a una classe política covarda, que insisteix a fer-nos combregar amb l’Espanya de les autonomies. La força està en el poble organitzat i conscient, en paraules de Xirinacs, “Quan s’apropi aquell dia en què l’Assemblea dels Països Catalans estigui a punt d’exigir la independència, us asseguro que els polítics més febles s’afanyaran a corre cuita a declarar la nostra independència des dels Parlaments per tal que no ho faci el poble”. Gràcies Xirinacs pel teu testimoni de lluita.

Comments:
El seu llibre La Traïció Dels Líders (ed. llibres del segle) dissortadament és plenament vigent, en aquest cas l'Audiència Nacional s'ha ficat de potes dins el fangar de la infàmia, i des de dalt (no us cregueu mai de la independència de poder judicial), han recomanat que amb els informes dels forenses, havien de tornar enrere l'empresonament, així ha anat aquesta història... El govern Zapatero no hagués aguantat una vaga de fam de Xirinacs.
 
Molt bona la última frase elegida de'n Xirinacs. Una vegada mes, podem afirmar: Els espanyols són bojos.
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?