divendres, d’octubre 14, 2005

 

Solidaritat maresmenca amb el Paquistan

Solidaritat amb Paquistan. Maresme, octubre 2005

Respostes urgents.

El terratrèmol que ha devastat el nord del Paquistan també ha afectat de ple ciutadans d’origen pakistanès que conviuen amb nosaltres. De la mateixa manera que un any i mig enrera el terratrèmol d’Al Hoceima va afectar molts rifenys de la comarca. Els qui convivim o tenim lligams d’amistat amb aquests ciutadans hem sentit novament molt de prop la tragèdia i, alhora, la necessitat d’emprendre accions de solidaritat i suport personal.

Les organitzacions no governamentals i les administracions internacionals sembla que han realitzat actuacions d’emergència de grans dimensions. A Catalunya, el Fons català de Cooperació i diverses Ong’s han tirat endavant les primeres respostes urgents. També s’han iniciat diverses iniciatives locals de base en algunes localitats de Catalunya. A Barcelona l’Associació de Treballadors Paquistanesos i diverses entitats de barri han emprès les seves campanyes.

La nostra campanya al Maresme.

És en aquest àmbit d’actuació local que una sèrie de persones i col.lectius del Maresme, molts dels quals vam estar implicats en la campanya del Rif, estem ara iniciant una primera actuació urgent.

Dilluns dia 10 d’octubre es va convocar una primera reunió a Mataró on vam convocar un primer nucli de persones que tenen coneixement i amistat directa amb Mohamed Bashir Kayum. Es va acordar de fer una ràpida recollida de diners per sufragar el seu viatge i per poder finançar unes primeres actuacions al seu nucli familiar i a la seva població. Amb la informació que es té en a quell moment es valora que és completament imprescindible l’ajuda directa i personal com a primer pas a una possible campanya d’abast més ampli. Es va valorar la necessitat de convocar una reunió més àmplia per dilluns dia 17 d’octubre per ampliar la resposta a partir de les necessitats locals detectades per en Bashir i els contactes que s’emprenen amb organitzacions paquistaneses de Catalunya i amb altres campanyes locals. També es va valorar la necessitat de saber la quantitat de persones que viuen a Catalunya amb familiars afectats.

La situació de Mohammed Bashir.

La situació del nostre amic és un exemple de la gran tragèdia humana que s’està vivint dins la comunitat paquistanesa tant dins el país com a la comunitat emigrada. En Bashir va emigrar a Catalunya fa set anys i viu entre Martorell i el Maresme i té el seu lloc de treball a una fàbrica de Vilassar de Dalt. Diumenge va poder comunicar-se amb un oncle que li va demanar que viatgés urgentment a Paquistan. Dilluns, un contacte del seu poble li va comunicar que havien trobat morta la seva mare i que la resta de familiars estaven desapareguts. La seva filla d’un any, la seva dona, el seu pare i els sis germans i germans casats i amb fills. L’ambaixada de Paquistan a Madrid, al seu torn, ens va remarcar que les possibilitats de trobar supervivents al poble eren nul.les.
Ha arribat al Paquistan el dimecres dia 12 d’octubre i la darrera trucada que hem rebut d’ell ens ha comunicat que viatjava amb helicòpter al seu poble per anar a casa seva i ajudar la comunitat.


Kawai, un poble de muntanya.

La seva família vivia a Kawai, a uns 10 kilòmetres de Balakot, a la província de Manserha. És una zona veïna del Kaixmir, coneguda com l’Hazarà, on es parla la llengua henko. La població, d’uns 3000 habitants es troba en una vall boscosa situada a 1300 metres, dins el conjunts de les valls i pobles del riu Kagan. Hi predominen cases escampades, d’una planta, de pedra i tàpia amb terrats de sorra compactada. Al seu damunt hi ha cims de 5000 metres que precedeixen el gran cim del Nanga Parvat de més 8000 metres. S’hi practicava una agricultura i ramaderia de subsistència molt diversificada lligada als ramats de búfals, vaques i cabres. Damunt la vall hi ha extenses pastures d’estiu. També es practicava l’explotació forestal, i hi havia una piscifactoria i un incipient turisme de muntanya.



CONVOCATÒRIA:

GRUP DEL MARESME: SOLIDARITAT AMB EL PAQUISTAN.

Dilluns dia 17 d’octubre

Lloc: Local CGT, plaça de Cuba. MATARÓ.

Ordre del dia:

-Informacions sobre la situació al Paquistan.
-Informació directa de les comunicacions amb en Bashir.
-Valoració extensió de la campanya des de l’àmbit personal i familiar a l’àmbit local.

Nº de compte per ingressos a Mohammed Bashir:

Caixa Penedès: 2081- 4- 0- 00000 26 51 17

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?