dijous, d’octubre 13, 2005

 

Més de 1000 persones fan botifarra a la Hispanitat

Dimarts 11 d'octubre es varen aplegar més de 1.000 persones a la plaça de l'Ajuntament per plantar cara a la celebració espanyolista de la Hispanitat. Segons Portal Mataró la xifra va rondar les 3.000 persones durant l'actuació d'Obrint Pas.

El fet és que gent de tota mena va voler participar en un acte combatiu i festiu de rebuig a una festivitat que durant el franquisme era el "Día de la Raza" i que, anys després, el govern de Felipe González va recuperar amb un vernís de "constitucionalitat" que no pot amagar la trista realitat d'aquesta data: el geneocidi de militons de pobles amerindis.

La desena edició de la botifarrada no va defraudar les expectatives. Els més puntuals van poder atipar-se de botifarres i, cap al vespre, es va gaudir de valent amb l'espectacle teatral de la companyia mataronina d'acció directa Iron Kupi i amb les actuacions musicals de Kàtiva, Sva-Ters i l'esperadíssima d'Obrint Pas.

Maulets va advertir que som davant d'un rebrot del feixisme, auspiciat per l'Estat espanyol en forma d'anticatalanisme i murs de filferrades a l'Estret de Gibraltar, una realitat davant la qual cosa el millor que podem fer és lluitar per la independència i la revolució.

Les mostres de rebuig massiu a la celebració de la Hispanitat, contrastaren, a l'endemà, dimecres 12, quan desenes de regidors botiflers de la comarca, entre els quals també hi havia l'inefable cap de Governació del tripartit de Mataró,
Ramon Bassas, van acudir a la caserna de la Guàrdia Civil de Premià de Mar per cridar visques al "cuerpo" i a la unitat d'Espanya.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?