dissabte, d’octubre 15, 2005

 

Maulets valora l'èxit i el desenvolupament de la Botifarrada a la Hispanitat

10 anys de Botifarrada a la hispanitat >> 2000 persones fan botifarra a Espanya

Maulets vol fer pública la seva valoració de la celebració dels 10 anys de Botifarrada a la hispanitat, esdevinguda el passat 11 d’octubre a Mataró.

> Valorem de forma positiva el conjunt de tot el desenvolupament de l’acte. Destaquem com a fet molt positiu, i com una mostra més de la força creixent que té l’esquerra independentista, les 2000 persones que assistiren a la plaça de l’Ajuntament de Mataró.

> Cal destacar l’esforç que va suposar per l’organització el portar un grup com Obrint Pas, i la voluntat de promocionar grups comarcals emergents com Kàtiva, enllaçant l’esperit de barrejar diferents expressions artístiques (grafitti, teatre, música, jocs...) amb la reivindicació política.

> Va ser una decisió arriscada tirar endavant la Botifarrada degut a la més que evident amenaça de pluja. Cal recordar que Maulets és una organització de joves que s’autogestiona, és a dir, que no depèn de subvencions públiques ni d’ajudes institucionals.

> El públic assistent, 2000 persones, es va comportar en l’espai de celebració de l‘acte i en tot moment de forma cívica i respectuosa, demostrant així la seva maduresa. Un fet que evidencia que no cal la presència de les forces de seguretat per mantenir l’ordre.

Tots aquests aspectes, que considerem que són els únics i més importants a valorar si es vol tenir un punt de vista objectiu i seriós, han estat deliberadament i intencionadament eclipsats per determinats partits polítics i alguns mitjans de comunicació, amb una interessada polèmica per l’encesa d’una bandera espanyola. Amb aquest recurs, tant habitual en l’actual classe dirigent i els mitjans de comunicació que controlen, volen desviar l’atenció de la població l’èxit de convocatòria de la Botifarrada i dels veritables problemes de la societat.

> Només podem entendre aquesta reacció com un símptoma de preocupació davant la més que evident puixança de l’esquerra independentista, com a projecte alternatiu a la socialdemocràcia reformista.

> Entenem que hi hagi algú que necessiti demostrar de forma visual el rebuig a l’opressió i el menyspreu que suporta el poble català dia rera dia des de fa 300 anys per part de l’estat espanyol.

> Des d’alguna tribuna d’opinió s’està demanant la nostra detenció per un suposat delicte que ens volen atribuir sense cap mena de fonament ni criteri sòlid. Considerem que no hi ha delictes més greus que l’explotació laboral, la destrucció del territori, la tortura policial, la violència de gènere... Els quals, l’actual oligarquia política no combat sinó que, a més a més, promociona pel seu enriquiment. A banda d’això, no entenem que se’ns exigeixi condemnar aquest acte, quan, per exemple, el 13 de febrer de l’any 2000, ells no condemnaren l’atemptat feixista (l’intent d’incendi amb 3 persones a dins) contra l’antic Casal Fèlix Cucurull.

No obstant això, no podem obviar alguns aspectes negatius a l’entorn de la Botifarrada.

> La desatenció mostrada per l’Ajuntament a l’hora de facilitar l’atenció sanitària a una persona que havia de ser transportada urgentment a l’hospital. L’ambulància no va poder arribar a les proximitats de l’emplaçament, malgrat el coneixement per part del responsable de via pública de la situació, degut que no es va abaixar les pilones del carrer Sant Josep.

> Constatar la dificultat d’organitzar aquest acte, des de fa 10 anys, el més d’octubre (mes plujós per excel·lència), a causa de la manca d’una sala polivalent per a organitzar-hi actes festius sota cobert. En canvi, podem verificar que altres entitats i associacions reben el suport institucional que necessiten.

> La presència de policies de paisà que van identificar sense motiu joves pels entorns de la plaça.

> Constatem que la regidoria de via pública prefereix destinar els seus recursos econòmics i de personal a investigar-nos que no pas a tots els punts esmentats anteriorment.

> Justifiquem que l’acte s’excedís una mica de l’horari del permís degut a la pluja caiguda durant la tarda. Vàrem preferir continuar els concerts a desallotjar de la plaça les 2000 persones assistents, a causa de la dificultat i el perill que això hagués suposat.

Animem el jovent català a no caure en la intoxicació mediàtica en la que intenten criminalitzar l’esquerra independentista, i a sumar-se a la lluita per una Països Catalans lliures, no patriarcals, ecològics, sense classes socials i mediterranis.


[>El jovent prenem la paraula>
>independència : revolució>]

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?