dijous, d’octubre 13, 2005

 

L'èxit de la botifarrada neguiteja als botiflers que amenacen amb accions judicials contra els organitzadors



[Capgròs]

Cremen una bandera espanyola a la Botifarrada davant 2.000 persones
El PP demana a tots els grups una condemna dels fets i el regidor de Via Pública afirma que l'Ajuntament posarà el cas en coneixement del jutge

per E.Aymerich/J.Salicrú - fotos Adela Genís/El Punt - 13/10/2005 16:32

La desena edició de la Botifarrada a la Hispanitat celebrada dimarts dia 11 a la plaça de l'Ajuntament portarà cua. Aprofitant l'impàs entre dues actuacions i passada la mitjanit, quatre encaputxats van pujar dalt l'escenari i van cremar una bandera constitucional espanyola de dos metres de llarg per un d'ample entre els aplaudiments d'una part de les dues mil persones que assistien a l'acte. El grup municipal del Partit Popular ha posat el crit al cel i ha anunciat que farà una pregunta en el proper Ple Municipal. El seu portaveu, Paulí Mojedano, ha reclamat la condemna unànime de tots els grups municipals als fets de dimarts a la nit. "Tenim una preocupació òbvia perquè aquestes coses vagin a més. Tenim la responsabilitat de fer el que estigui a la nostra mà perquè a la nostra ciutat no es creï un clima contrari a la convivència en pau i llibertat", ha explicat ! en un comunicat. Per la seva part, el regidor de Via Pública, Ramon Bassas, ha anunciat que els fets podrien ser constitutius d'un pressumpte delicte i que l'Ajuntament els posarà en coneixement de la justícia. Bassas ha explicat que la policia es troba en aquests moments recabant informació sobre l'inicident i que aquesta s'anirà oferint al jutjat de torn perquè, si ho considera oportú, pugui tramitar diligències informatives. El regidor també ha dit que la celebració de la Botifarrada d'enguany també podria tenir conseqüències en forma de sancions administratives ja que no es va respectar el permís donat per l'Ajuntament en diversos aspectes, cosa per la qual s’ha obert un expedient. Finalment, tres persones van ser identificades i seran sancionades en compliment de l'ordenança de civisme per fer malbé mobiliari urbà quan, pressumptament, sortien d’aquest acte. El cap de llista de la Canditatura d'Unitat Popular (CUP) -entitat que donava suport a l'acte-! , Joan Jubany, ha desdramatitzat la crema de la bandera. "Trobo fantàstic que es cremin banderes, especialment si es tracta d'un símbol d'un estat opressor com l'espanyol. Ho trobo una manera d'expressar-se purament simbòlica. No entenc com això pot estar tipificat com a delicte" ha declarat Jubany.

Vibrant concert de Obrint Pas
L'estrella de la nit musicalment parlant va ser el concert dels valencians Obrint Pas, que van protagonitzar una actuació vibrant, plena de força, amb un escenari envoltat per centenars de seguidors. La banda de hardcore va desplegar un directe contundent, enèrgic, amb un raguitzell d'ska, rock, reggae i cúmbia. Les seves cançons, amb lletres compromeses sobre la lluita antifeixista de la Guerra Civil, l'especulació urbanística o la lluita d'emancipació dels Països Catalans, van fer ballar els presents a la plaça. El públic provenia d'arreu del país però sobretot de la comarca del Maresme. Des d'última hora de la tarda, centenars de persones de totes les edats s'havien anat apropant a la Plaça de l'Ajuntament, per tal de participar en la botifarrada popular que estava prevista. També hi havia carpes informatives i jocs infantils. Es van registrar llargues c! ues per a sopar de fins a mitja hora, desbordant el servei de càtering. A la nit la plaça plena de gom a gom va rebre amb un entusiasme creixent als teloners Sva-Ters i Kàtiva. També va haver-hi temps per la paròdia teatral dels Iron Kupi.


[
El Punt]
Maresme. El Día de la Hispanidad propicia actes a favor i en contra de la bandera espanyola
La desena botifarrada dels Maulets aplega més d'un miler de persones a Mataró.

ADELA GENÍS. MataróEl Día de la Hispanidad va propiciar actes de diferent signe a la comarca. Dimarts a la nit, més d'un miler de joves cridaven consignes en contra de l'Estat espanyol en la desena botifarrada que organitzen els Maulets a la plaça de l'ajuntament de Mataró. Fins i tot, es va cremar una bandera espanyola, que el públic assistent va rebre amb aplaudiments. Ahir, a Premià de Mar, la Guàrdia Civil va celebrar la seva diada! amb una missa en honor de la patrona del cos, la Mare de Déu del Pilar. L'acte, al qual van assistir més de 400 persones, va acabar amb visques a Espanya i a la Guàrdia Civil.

Actes de signe contrari al Maresme en el Día de la Hispanidad. Dimecres al matí, la Guàrdia Civil de Premià de Mar celebrava el seu dia amb una missa i un vermut. Durant l'acte, es va recordar els companys morts en servei i, sobretot, els que han estat víctimes del terrorisme. El Día de la Hispanidad es va tancar cantant un himne. L'alcalde de Premià de Mar, Jaume Batlle, i regidors de diferents partits van assistir a la missa. L'alcalde de Vilassar de Dalt, Llorenç Artigas, també hi va assistir .a més de molts ciutadans que no es van voler perdre un acte tan tradicional-. Res a veure amb la Botifarrada contra la Hispanidad que des de fa deu anys organitzen els Maulets a Mataró. Més d'un miler de persones no es van voler perdre una nit en què es reclamava amb insistència la «independència dels Països Catalans».El punt àlgid de la nit el van protagonitzar els valencians Obrint Pas. Així, a més de jovent de Mataró, molta gent de la comarca es va acostar fins a la plaça de l'ajuntament. Abans, però, un representant de Maulets va carregar amb contundència contra tots els partits polítics catalans. Després, dos joves van sortir a l'escenari per cremar una bandera espanyola. Durant l'acte, que va començar a les sis de la tarda i es va allargar fins més enllà de les tres de la matinada, hi van participar altres grups de música com ara Kàtiva i Sva-Ters. Abans, hi havia hagut jocs infantils i la representació teatral dels Iron-Kupi. Durant tot el dia d'ahir, també es van fer actes reivindicatius que van quedar deslluïts per culpa del mal temps.
A Pineda i Canet s'havien de fer botifarrades populars. El secretari gene! ral d'ERC, Joan Puigcercós, va assistir a un acte de les joventuts republicanes de Pineda, acompanyat de Pere Aragonès. Les joventuts de CiU van anar al giratori de Montgat, on van desplegar una bandera gegant i repartien adhesius «Cat» als conductors.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?