dimarts, d’octubre 25, 2005

 

LLUÍS MARIA XIRINACS, LLIBERTAT!

LA CUP DEMANA LA LLIBERTAT DE LLUÍS MARIA XIRINACS


Dimarts 25 d’octubre de 2005, a les 11.00 del matí, LLUÍS MARIA XIRINACS, conegut per la seva trajectòria antifranquista i de lluitador pels drets de les persones i dels pobles, ha estat detingut en aplicació de la llei antiterrotrista mentre tramitava la renovació del carnet d’identitat en una comissaria de Barcelona.

Xirinacs s’enfronta a una petició d’ingrés a presó dictada per l’Audiència Nacional espanyola, veritable tribunal d’excepció, hereu del TOP, i que des de la seva creació s’ha dedicat a reprimir i criminalitzar les persones i els moviments socials que lluiten per la llibertat dels pobles oprimits per l’Estat espanyol.

Fa poc l’Audiència Nacional espanyola ordenà la detenció d’Èric Bertran, un nen de 14 anys, pel sol fet d’exigir a les empreses establertes a Catalunya que etiquetin els seus productes en català. Ara li toca el rebre a una persona de 74 anys, a qui se l’acusa de terrorisme pel sol fet d’haver expressat obertament la seva solidaritat amb el moviment d’alliberament nacional basc.

Des de la CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (CUP) de Mataró, denunciem públicament la legislació antiterrorista espanyola i la detenció arbitrària de Xirinacs del qual n’exigim la seva llibertat incondicional. La llibertat d’expressió és el fonament de qualsevol estat de dret, la detenció de Xirinacs atempta contra les llibertats fonamentals de les persones i representa una involució democràtica que no podem acceptar de cap de les maneres,


CONVOQUEM A UNA CONCENTRACIÓ CIUTADANA

DIMECRES 26 D’OCTUBRE A LES 19.00 DE LA TARDA

DAVANT DE L’AJUNTAMENT DE MATARÓ


Alhora, la CUP emplaça a tots els grups polítics de l’Ajuntament de Mataró a aprovar la següent proposta de declaració institucional:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL


1.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró acorda condemnar la detenció arbitrària de LLUÍS MARIA XIRINACS i n’exigeix la seva llibertat incondiconal.

2.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró acorda exigir al govern espanyol que derogui la llei antiterrorista i la clausura, de forma definitiva, de l’Audiència Nacional espanyola.

3.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró acorda manifestar el seu compromís amb la defensa del dret a la llibertat d’expressió.

4.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró acorda donar suport a totes les mobilitzacions ciutadanes per la llibertat de Lluís Maria Xirinacs.

5.- El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró traslladarà els acords d’aquesta declaració institucional al Consell Comarcal del Maresme, a l’Associació Catalana de Municipis, a la Federació Catalana de Municipis al Govern de la Generalitat de Catalunya.

Mataró, 25 d’octubre de 2005
CUP MataróComments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?