dijous, de setembre 15, 2005

 

L’Ajuntament i la policia boicotegen l'ofrena floral de la CUP al Masnou


La CUP del Masnou es va veure obligada a anul·lar l’Ofrena floral a la Plaça 11 de setembre, que tenia prevista a les 11:00 hores. Després que una Tècnica de l’Ajuntament considerés que la CUP del Masnou no podia fer l’ofrena amb l’únic argument que considerava que la mitja hora entre l’acte de la CUP i l’ofrena oficial era poc temps. La policia local va impedir el pas als i les membres de la CUP per deixar les flors al monument.

La Candidatura d’Unitat Popular del Masnou, Alella i Teià no va poder realitzar l’ofrena floral en l’acte que havien convocat al monument de l’11 de setembre de la vila del Masnou. Els i les membres de la CUP es van trobar a l’hora de la convocatòria independentista com una tècnica de l’Ajuntament, havia decidit no permetre realitzar l’ofrena floral. La persona culpable de l’anul·lació va apel·lar a la manca de temps com a principal obstacle per a realitzar l’ofrena floral. La persona encarregada va considerar repetidament que els poc més de 30 minuts no era suficient per fer l’ofrena de flors tot i que els membres de la candidatura van repetir insistentment que l’acte no en duraria més de 5.

Sense cedir a les pressions de la representant del govern i de la policia local la qual insistia que no es podia realitzar l’acte foral de l’acte oficial, ja que no era protocol·lari, i que si el volíem realitzar l’ofrena, havíem de fer-ho amb l’ajuntament, però que seriem els últims ha passar. Després d’aquestes paraules, van decidir no marxar de la plaça, i manifestar-se però van ser aturats per la policia local que van intentar coaccionar als participants mitjançant trucades per demanar més unitats policials per “treure uns elements de la plaça”. Els i les membres de la CUP vam tornar a demanar la presència de l’alcalde Eduard Gisbert per aclarir les circumstàncies que impedien a la CUP fer la seva ofrena amb un marge de 30 minuts així com esclarir d’on sorgien les males i incomprensibles maneres dels representants de l’Ajuntament.
L’Alcalde del Masnou no accedia a parlar amb els membres de la Candidatura. Finalment es va decidir a parlar amb la CUP veient que a pocs minuts de l’ofrena oficial la Candidatura procedia a fer la seva ofrena ,però de nou van ser aturats físicament per la Policia Local. Finalment la CUP va cedir entrar dins l’acte oficial, per no aigualir la jornada a ningú (ningú té la culpa de les males arts d’aquest govern)i va participar a l’ofrena oficial ocupant el lloc que li pertocava dins de les institucions polítiques i procedint a la lectura del seu manifest al final de l’acte oficial.

Però més enllà dels fets concrets del darrer 11 de setembre del 2005, la CUP condemna una altra vegada l’actitud antidemocràtica del govern de l’Ajuntament. La CUP condemna la disposició no dialogant dels representants de l’Ajuntament (tècnics i policia) en aquest afer i la manca de recursos polítics per a solucionar un incident que no s’hauria d’haver produït. Els i les membres de la CUP advertim que aquesta conducta no és pròpia del govern de la nostra vila.

Candidatura d’Unitat Popular del Masnou
El Masnou, 14 de setembre del 2005
Països Catalans
+info: www.elmasnou.net/entitats/cup

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?