dijous, de setembre 22, 2005

 

La Filologia Catalana salvada in extremis!

Al llarg del dia 22 de setembre de 2005, mentre els polítics botiflers (PSC, ERC, CiU, ICV) segueixen fent comèdia amb la reforma de l'Estatut d'Autonomia..., la comissió d'Experts del Ministeri d'Educació espanyol del govern de Zapatero, com ja havia anunciat amb anterioritat, ha intentat suprimir la llicenciatura de Filologia Catalana. Finalment, sembla que el PSOE ha cedit en la negociació amb el conseller Carles Solà, que ha salvat in extremis la permanència de la llicenciatura dins del nou espai universitari europeu.

Tot i ser un conseller d'ERC, cal destacar la trajectòria de Solà, que no té res a veure amb la resta de polítics del tripartit. Aquest valencià establert al Principat, ja va significar-se com a rector de la UAB, denunciant la llei duniversitària del PP i defensant els estudiants agredits en la càrrega policial que es produí en aquesta universitat durant una visita no desitjada d'Aznar.

Malgrat els mèrits que hom pugui atribuir a Solà, encara és aviat per cantar victòria. Segurament, hi haurà contrapartides en la negociació del text estatutari, cosa que fa més viva i sentida la reflexió feta en veu alta per molts ciutadans i ciutadanes dels Països Catalans, quan al matí de dijous s'anunciava la supressió de la filologia catalana:

Reflexió: si fóssim independents això no passaria.
Conclusió: per sobreviure com a poble cal lluitar per la Independència.


Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?