dilluns, de setembre 12, 2005

 

Crònica Diada Nacional

La CUP, Maulets i el Casal Fèlix Cucurull van iniciar els actes reivindicatius de la Diada Nacional el dia 10 de setembre a la plaça de Santa Maria amb un conta contes i diversos jocs infantils, entre els quals hi havia un trencaclosques dels Països Catalans i un exitós joc de tir al feixista.



Cap al vespre, quan ja hi havia brasa, van començar-se a cuinar els pebrots, les botifarres i la carn de xai. Es van servir 50 plats i es va fer curt. Tot seguit, gràcies a la col·laboració d'un veí (després d'un intent frustrat de passar un cable a la Drogueria), es va poder engegar l'equip de so i es va fer un breu parlament polític per rebutjar les reformes estatutàries i per exigir l'Autodeterminació com a via per recuperar la nostra independència.


A continuació va començar la brillant actuació musical d'acordions diatònics i panderetes de La Vallesana. Es van ballar diverses danses, una tradicional de Terrassa, i la vetllada va acabar amb cants populars com l'Estaca, la Manta al Coll o el Cant dels Maulets. Després de recollir les taules, les cadires, l'entarimat i la brossa, bona part de la concurrència, va desplaçar-se fins a la Taverna Atzucac, on la gresca va anar in crescendo.



L'endemà , dia 11, a cap a les 11.00 h.- del matí, la CUP de Mataró va fer una ofrena i un parlament polític al monument de Rafael de Casanova. El parlament de Juli Cuéllar (CUP) va recordar que després de 25 anys d'Estatut aquesta via ja s'ha demostrat com a inútil per a recuperar les llibertats col·lectives i va exposar que l'alternativa i el futur del nostre poble passa per impulsar l'exercici del Dret d'Autodeterminació. Tot amb tot, la resta d'entitats, sindicats i partits polítics van seguir la consgina de donar suport al nou text estatutari presentant-lo com si fos un gran avenç.


Els i les independentistes de Mataró i de la comarca van acudir a les convocatòries de Girona o bé de Barcelona, on la CUP va fer un acte polític al Fossar de les Moreres, en què es varen escoltar parlaments contra la línia de Molt Alta Tensió, contra la repressió i a favor de la construcció nacional dels Països Catalans.


A la tarda, també a Barcelona, Maulets va convocar prop de 2.000 joves en el seu bloc de manifestació, que sumats als de la resta d'organitzacions de l'esquerra independentista, superaren de llarg l'assistència a la manifestació pro-Estatut de la Vergonya organitzada pels seguidors d'ERC.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?