dimarts, de juliol 05, 2005

 

Maulets acusa al tripartit de vendre's als interessos privats de C&A

Maulets: "La cultura i el jovent no estan en venda"

El concert que es celebrarà el dimarts 5 de juliol al Parc Central de Mataró, organitzat per una suposada fundació social d’una empresa tèxtil, recentment establerta a la ciutat, es presentada, tant per l’empresa, com per l’Ajuntament i el mitjans de comunicació, com una gala solidària, en què segons ells mateixos, els beneficis que s’obtinguin seran destinats a necessitats socials, més concretament als espais juvenils de la capital del Maresme.


Davant aquest fet, Maulets, el jovent independentista i revolucionari, tenim diverses consideracions a aportar:

No creiem que una institució com l’Ajuntament, en teoria governada per forces autoanomenades progressistes, hagi de fer el paper galdós i submís envers a aquesta empresa, només interessada en vendre samarretes i pantalons, i no pas, amb les necessitats socials del jovent mataroní. Un acte, que només es pot titllar d’oportunista, per presentar-se a la societat com una cosa que mai seran.


Es aquest el model d’intervenció social que té previst el govern municipal? El model de deixar que el capital decideixi on han d’anar la seva presumpta solidaritat. Quin és el veritable motiu d’aquest concert? Queda ben evident la complicitat entre poder i capital, per ajudar-se entre ells, la complicitat de tapar-se mútuament les vergonyes dels seus errors i interessos.


No creiem que aquesta hagi de ser la política d’intervenció social, tant a nivell juvenil com cultural, de l’Ajuntament, totalment venut als capricis de les polítiques neoliberals més agosarades. No és d’esquerres aquell govern, que deixa al capital que dicti l’oci del jovent i on han d’invertir els diners. No és catalanista aquell govern que patrocina espectacles a la nostra ciutat, on la llengua catalana no hi serà present.


Demanarem explicacions al govern municipal, de quin ha sigut i serà el seu paper en aquest espectacle, de quins recursos municipals hi destinarà: infrastructura i logística, agents del servei municipal de policia, membres de la brigada municipal de manteniment, servei de neteja...


Animen a la societat mataronina, en especial al jovent a investigar, qüestionar, assabentar-se o interessar-se de quines són les polítiques culturals i juvenils de la versió mataronina del tripartit catalanista i d’esquerres. A tenir una visió crítica, per veure les autèntiques mancances que tenim a nivell juvenil i cultural, de quina és la intervenció municipal en els espai joves, i de quin tracte i recursos reben les persones que hi treballen per desenvolupar dinàmiques positives pel jovent i la ciutat.

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?