dimarts, de juliol 26, 2005

 

Comencen les Santes


Dilluns 25 de juliol, es va fer la Crida a les Santes, que es va desenvolupar en un ambient festiu, presidit pels nans, l’Àliga, la Momerota, la Banyeta, el Drac, les diablesses i els gegants. Com cada any, el protganisme i l’aclamació absoluta estigué en mans d’en Robafaves, que feu fins a tres balls extra a petició dels més menuts.

L’Alcalde Barón va fer un pregó buit de contingut, ple de tòpics al·ludint al Seny i la Rauxa. Va esmentar, de passada, la no beatificació de les Santes quan, realment, a qui importa que el Vaticà santifiqui o no Semproniana i Juliana? No hagués estat millor celebrar que la nostra ciutat no està dins dels cànons de la casta clerical que constantment atempta contra la laïcitat dels poders públics?

Barón va alliçonar la ciutadania sobre la sequera, dient que la Ruixada es faria amb aigua de la piscina... quanta hipocresia! És clar, no era el millor moment per parlar a la gent de quantitat aigua malbaratada en el reg de les rotondes enjardinades que el seu govern i l’anterior han parit per tot Mataró!

Va parlar de Tolerància ... Tolerància cap a l’especulació i el creixement residencial que du a terme el govern tripartit de Mataró? Tolerància envers símbols imposats com la bandera espanyola que oneja al capdamunt de la casa gran?

Malgrat les prèdiques de l’Alcalde, la festa i la lluita van donar-se la mà amb la presència de diverses pancartes de Maulets reclamant la retirada de la bandera espanyola, demanda que divendres 22 de juliol es va registrar formalment i que encara no ha estat resposta. És curiós el possibilisme amb què el regidor Bargalló i el seu partit (ERC) afronten temes com el de la bandera espanyola, que anys enrere havien sol·licitat que es retirés... ara fan veure que no hi és o és que ja els està bé?

En seguirem parlant, per ara, Festa i Glòria per a la Ciutadania de Mataró!

Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?