dilluns, de maig 23, 2005

 

SOLIDARITAT AMB TAMASSINT

Diumenge 22 de maig, unes 200 persones es van manifestar a Mataró en solidaritat amb el poble de Tamassint, mostrant el rebuig a la repressió i exigint l’alliberament dels detinguts i que l’exèrcit marroquí abandoni Tamassint. Els manifestants varen lliurar a una representant del Govern municipal un comunicat en el que demanaven la intervenció del consistori, i la seva mediació davant del Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol per tal que demanin explicacions al Govern marroquí sobre la gravetat dels fets que estan patit els german(e)s del poble de Tamassint.

NO A LA BRUTAL REPRESSIÓ A TAMASSINT


El poble de Tamassint va ser un dels més afectats pel terratrèmol que va sacsejar la regió d'Al Hoceima al febrer de 2004. A hores d'ara, encara la gent viu en tendes de campanya suportant condicions infrahumanes en mig del seu dolor.

El desacord amb la insuficiència del programa de reconstrucció del Govern marroquí per a la zona, s'ha traduït en nombroses manifestacions i protestes des de fa més d'un any.
Aquestes protestes i la convocatòria d'una marxa pel passat dia 19 va tenir com a conseqüència la detenció, el dia 11 de maig, del Coordinador de l'Associació que segueix els efectes del sisme i de dues persones més.
Posteriorment, la manifestació del dia 19 va ser brutalment reprimida per forces de l'exèrcit marroquí i de la gendarmeria que van utilitzar helicòpters, gasos lacrimògens i tot tipus de violència per dispersar als manifestants. Hi ha 25 persones detingudes, desenes de ferits i tot un poble atemorit. Des del passat dia 19, l'exèrcit s’ha instal·lat al poble de Tamassint que viu en un estat de setge: registres indiscriminats, detencions i amenaces, han portat al seus habitants a reviure la situació de repressió dels pitjor temps de Hassan II.

A Mataró hi viuen molts veïns i veïnes procedents de Tamassint i de la zona del Rif, persones que avui segueixen amb angoixa i preocupació els fets que estan succeint a la seva zona d'origen. La nostra relació amb aquest poble és molt estreta, fa més de cinc anys que col·laborem solidàriament en un projecte de cooperació, hem treballat plegats per donar resposta a les conseqüències del terratrèmol, hem intercanviat visites per conèixer més a prop les nostres respectives realitats.

Per tot això entenem que la nostra implicació solidària és absolutament necessària. El respecte als drets humans, a la llibertat d’expressió i manifestació ha de ser exigit sense concessions i per això fem una crida a la ciutadania de Mataró a què expressi la seva voluntat democràtica denunciant la brutal repressió a Tamassint i exigint la llibertat dels detinguts i la sortida de l'exèrcit del poble.

Finalment i donada la implicació de Mataró en la solidaritat amb el poble rifeny demanem al Govern municipal que prengui consciència d’aquesta situació i faci les gestions necessàries davant el Govern de la Generalitat per demanar explicacions sobre aquests fets a les autoritats marroquines.

Llibertat detinguts!
Fora l’exèrcit de Tamassint!


Comissió de solidaritat amb el poble rifeny.
Mataró 22 de maig de 2004








Comments: Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?