dimarts, de maig 10, 2005

 

LA CUP QÜESTIONA EL MODEL DE PARTICIPACIÓ DE L'AJUNTAMENT

Participació ciutadana a Mataró: comèdia o inoperància?

Davant l’abandó del Consell de Nova Ciutadania per part de la FAVM i el MEM, i després del veto a entitats interessades a formar part dels consells, la CUP demana al govern tripartit que faci autocrítica sobre el model institucional de participació.

Divendres 6 de maig, el Sr. Baron, Alcalde de Mataró, va presidir la constitució del Consell de Ciutat, un organisme consultiu de l’Ajuntament destinat únicament a donar opinions quan el Ple Municipal vulgui tenir claca o legitimitat social en temes polèmics com els plans urbanístics o els pressupostos.

Hagués estat fantàstic que tothom hi pogués participar, però d’entrada, l’Alcalde i les tres formacions del seu govern (PSC-ICV-ERC), han preferit mantenir la participació ciutadana sota control, impedint que els sectors crítics amb la seva gestió poguéssim opinar dins dels consells sectorials, territorials i en el flamant consell de ciutat acabat de constituir.

Lamentem que el govern tripartit no atengués la demanda que vàrem exposar-los, el passat 3 de febrer en una intervenció al Ple Municipal, de garantir la formació d’uns consells de participació ciutadana oberts, transparents, sense filtres burocràtics o partidistes i amb capacitat deliberativa real.

Atès que el passat 12 d’abril, la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) va dir a l’Alcalde que els seus representants no tornarien a assistir a les reunions del Consell Municipal per a la Convivència, perquè tenien la sensació de perdre el temps per culpa de "la total inoperància" dels responsables polítics. Des de la CUP preguntem: com és possible que després d’haver empaperat la ciutat amb la campanya "Participa!" i d’haver convocat a les entitats ciutadanes i veïnals a mil i una reunions preparatòries, els representants de les entitats que més interès hi posen decideixin plegar?

Cal que l’Alcalde i el govern tripartit facin una autocrítica generosa i responsable, perquè no anem bé si els òrgans que han de donar la paraula a la ciutadania només serveixen per silenciar les veus crítiques amb la seva gestió.

Conseqüentment, des de la CUP, demanem al conseller delegat de participació ciutadana, Sr. Ivan Pera, que informi a la ciutadania de quina és la situació real de tots els consells.

I, ateses les queixes dels representants de la FAVM respecte al funcionament del Consell Municipal per a la Convivència, demanem al Sr. Ivan Pera què pensa fer al respecte.

Assemblea Permanent de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Mataró

www.cupmataro.org

Oficina de Premsa CUP

Mataró 10 d’abril de 2005



Comments:
Brilliant phrase
 
Publica un comentari a l'entrada

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?